Ρεβεγιόν μέσω 13033: Με τι SMS γίνεται η μετακίνηση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Ρεβεγιόν μέσω 13033: Με τι SMS γίνεται η μετακίνηση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Με ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα θα «κυλήσουν» φέτος οι γιορτές, καθώς θα ισχύουν ειδικοί κανονισμοί για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς και για τις εκκλησίες.

Πώς θα περάσουμε τα Χριστούγεννα - Με ποιο SMS θα γίνει η μετακίνηση

Το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε χθες, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, αναφέρει πως ειδικά τις ημέρες 24-25/12/2020 και 31/12/2020 και 1/1/2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 άτομα που προέρχονται από έως 2 οικογένειες. Παράλληλα, τονίζεται ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών από τις 5.00 έως τις 22.00, γεγονός που σημαίνει ότι το δείπνο θα τελειώνει νωρίς.

Και οι μετακινήσεις για τα ρεβεγιόν ωστόσο περνούν από το κινητό και έτσι οι πολίτες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για να πάνε σε οικογενειακό σπίτι θα πρέπει να στείλουν μήνυμα με τον κωδικό 6 στο 13033 ώστε να μην τους επιβληθεί πρόστιμο.

Την ίδια ώρα, νέα μέτρα θα ισχύσουν και για τις εκκλησίες, που θα λειτουργήσουν με συγκεκριμένα όρια για τον αριθμό των πιστών που θα μπορούν να βρίσκονται εντός των ναών.

Στο μεταξύ, όλοι οι πολίτες της χώρας, μετά και την απαγόρευση για τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, θα έχουν μόνο μια επιλογή για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς: το σπίτι.

Στο σχετικό ΦΕΚ για το ρεβεγιόν επισημαίνεται ότι στις 24 και 25 Δεκεμβρίου, 31η Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου του νέου έτους θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις σε σπίτια, με ανώτατο όριο τα 9 άτομα που θα προέρχονται από δυο οικογένειες. Πώς θα γίνονται όμως οι μετακινήσεις για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς; Οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο -γνωστό πλέον- πενταψήφιο 13033, με τον κωδικό μετακίνησης 6.

Να σημειωθεί ότι ακόμη και κατά τα ρεβεγιόν και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο από τις 5:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι δυνατό το… ξενύχτι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ