Ψυχικό: Σήμερα η απολογία του 44χρονου κατηγορούμενου - Η «μαφία» της Μυκόνου στο στόχαστρο της δικαιοσύνης

Ψυχικό: Σήμερα η απολογία του 44χρονου κατηγορούμενου - Η «μαφία» της Μυκόνου στο στόχαστρο της δικαιοσύνης

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 54χρονουτοπογράφου έξω από τα γραφεία της εταιρίας του στο Ψυχικό, με τον 44χρονο κατηγορούμενο για το έγκλημα, να οδηγείται σήμερα στον ανακριτή.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες αλλά τα στοιχεία εναντίον του είναι ακλόνητα.

Τι θα ισχυριστεί

Κρίσιμο στοιχείο για την υπόθεση είναι η πυρίτιδα που εντοπίστηκε στη ζώνη του. Ο 44χρονος αναμένεται να ισχυριστεί πως τα κατάλοιπα πυρίτιδας που εντοπίστηκαν δεν αφορούν εγκληματική ενέργεια, αλλά από ασκήσεις που έκανε σε σκοπευτήριο στα δυτικά προάστια. Στα εργαστήρια της αστυνομίας ολοκληρώθηκε η έρευνα στα γάντια μηχανής που εντόπισαν στο σπίτι του δράστη, αλλά δεν βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας, και αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση σε δυο μαύρα μπουφάν μηχανής που βρέθηκαν στο σπίτι του 44χρονου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να ζητηθεί να συγκριθεί η πυρίτιδα που εντοπίστηκε στη ζώνη του και στις σφαίρες που δέχτηκε ο 54χρονος τοπογράφος.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξει ότι δεν έχει βρεθεί κάποιο από τα δύο όπλα της δολοφονίας, ούτε και κάποιο χρηματικό ποσό που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τις πράξεις που του αποδίδουν.

Οι Αρχές εστιάζουν στα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν, ενώ εικάζεται πως ο 44χρονος έχει προσπαθήσει να εξαλείψει τα δεδομένα από το κινητό του τηλέφωνο. Παράλληλα ανοίγουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 44χρονου.

Ευνοϊκή μεταχείριση για τον 44χρονο συλληφθέντα

Αποκαλύψεις γίνονται γνωστές σχετικά με την ευνοϊκή μεταχείριση που είχε ο 44χρονος κατηγορούμενος στις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε δικό του κελί και ευχέρεια… ακόμη και να βγαίνει από τις φυλακές, κάνοντας όπως αποδείχθηκε ληστείες.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία που αναφέρει: «Το είχε κάνει λουξ το κελί. Είχε γίνει ανακαίνιση με δικά του έξοδα. Περίπου 2000€. Βαψίματα, στοκαρίσματα, ανατομικό στρώμα, κλειδαριά ασφαλείας που κλείδωνε από μέσα. Είχε αγοράσει καφετιέρα, αποχυμωτή, αποκωδικοποιητή. Όλα αυτά τα υλικά αγαθά έπρεπε να έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της φυλακής, ωστόσο, ο συγκεκριμένος δεν πέρασε ποτέ αυτή τη διαδικασία»

Ψάχνουν τον ηθικό αυτουργό

Την ίδια ώρα η Ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας. Όσα στοιχεία συγκεντρώνονται, διαβιβάζονται στις ανακριτικές αρχές που θα αποφασίσουν αν θα καλέσουν για εξηγήσεις τον επιχειρηματία ή και άλλα άτομα.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε παραγγελία στον αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, εποπτεύοντα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για διενέργεια έρευνας προς αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας, που χαρακτηρίζεται από τον τύπο ως «Μαφία της Μυκόνου»».

Η κα. Αδειλίνη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Απολύτως απαραίτητη η διερεύνηση τέλεσης σοβαρών εγκλημάτων που συνιστούν πιθανότατα δράσεις οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και συναφών εγκληματικών πράξεων. Η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα δεν περιορίζεται στο νησί της Μυκόνου, αλλά φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα δε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».

Στο έγγραφό της ζητεί να ενημερώνεται στο εξής για τα αποτελέσματα των ερευνών που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο συνδέεται με σοβαρά αδικήματα, γύρω από τις αγοραπωλησίες ακινήτων, από τα ναρκωτικά, τις ανθρωποκτονίες, την παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, τις σωματικές βλάβες και άλλα.

Πόσο κόστισε το συμβόλαιο θανάτου

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών συνεχίζει να εξετάζει ενδελεχώς τα στοιχεία που έχει, προσπαθώντας να καταλήξει στα σωστά συμπεράσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, εκτιμά πως το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 54χρονου τοπογράφου στοίχισε ακόμα και 100.000 ευρώ!

Νέα ντοκουμέντα από τη δολοφονία

Την ίδια ώρα νέα βίντεο από τις κινήσεις του 44χρονου δολοφόνου ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Σ’ ένα από αυτά, εντοπίζεται από κάμερα ασφαλείας ενώ κινείται με το σκούτερ επί της Λεωφόρου Κηφισίας με κατεύθυνση το Νέο Ψυχικό, το πρωινό της εκτέλεσης του 54χρονου.

Λίγες ώρες μετά, έχοντας δολοφονήσει με 20 σφαίρες τον τοπογράφο, διακρίνεται τη στιγμή που απομακρύνεται από το σημείο. Σε ώρα αιχμής, το σκούτερ του 44χρονου κατευθύνεται σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι, εκεί, όπου φαίνεται ότι τον περίμενε κάποιος συνεργός.

Τα οικόπεδα «φιλέτα» της Μυκόνου

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τη δολοφονία, ήταν η διαμάχη που είχε ο 54χρονος με επιχειρηματία για εκτάσεις «φιλέτα» σε περιοχές της Μυκόνου.

Στο νησί υπάρχει έντονη φημολογία ότι ένας από τους δύο επιχειρηματίες, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, κλήθηκε για κατάθεση, κάτι πουωστόσο δεν επιβεβαιώνουν τα κλιμάκια της Ασφάλειας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ