Ψαλτοπούλου: Kαταδικαστέα η επίθεση εναντίον Βασιλακόπουλου - Χωρίς τα εμβόλια δεν θα τελειώσει η πανδημία

Ψαλτοπούλου: Kαταδικαστέα η επίθεση εναντίον Βασιλακόπουλου - Χωρίς τα εμβόλια δεν θα τελειώσει η πανδημία

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» αναφορικά με τη χθεσινή επίθεση που δέχθηκε σε ταβέρνα ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την τρίτη ηλικία.

«Η εικόνα της χώρας μας είναι ίδια με εκείνη της Ιταλίας και Ισπανίας σε αριθμούς. Δυστυχώς βλέπουμε μία επιδείνωση σε ανατολικές χώρες της Ευρώπης και μέσα σε αυτή την εικόνα είμαστε και εμείς. Η αιτία γι’ αυτό είναι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού», δήλωσε.

Η κ. Ψαλτοπούλου σχολίασε και την επίθεση που δέχτηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βασιλακόπουλος δέχτηκε επίθεση και απειλές σε μία ταβέρνα, όταν εκείνος ζήτησε να γίνει έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Είναι σαφώς καταδικαστέο. Είναι πολλοί επιστήμονες που πιέζονται και προπηλακίζονται, όταν αναφέρουν θέματα και προσπαθούν αναλυτικά να παρουσιάσουν πως θα σταματήσει η πανδημία βάσει μελετών. Τώρα ειδικά θα πρέπει να αφήσουμε ελεύθερους τους επιστήμονες και τους δημοσιογράφους να λένε το ευνόητο, δηλαδή ότι χωρίς εμβολιασμό δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την πανδημία».

Νέα μέτρα στον ορίζοντα;

«Αυτό που ειπώθηκε χθες είναι να γίνει αποστολή SMS στα κινητά αυτών που πρέπει να εμβολιαστούν. Θα πρέπει να πιεστούν τα άτομα 70 ετών και άνω, γιατί είναι εκείνα τα άτομα που θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και θα πεθάνουν. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την τρίτη ηλικία και να συζητήσουμε όλο αυτό το θέμα. Δεν μιλώ για την τρίτη δόση, αλλά για την πρώτη δόση», είπε η κ. Ψαλτοπούλου.

Η κ. Ψαλτοπούλου τόνισε πως στα παιδιά ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός και προηγούνται όσα παιδιά έχουν θέμα υγείας.

«Υπάρχουν χώρες, όπως η Ιταλία, που λένε για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ειδικά σε δημόσιους υπαλλήλους. Η συζήτηση τώρα γίνεται όλο και μεγαλύτερη λόγω των κρουσμάτων και των καθημερινών θανάτων που έχουμε. Θυμάμαι πριν 20 ημέρες με είχε πάρει τηλέφωνο μία άγνωστη για μένα γιαγιά και με ρώταγε γιατί επιμένουμε στον εμβολιασμό. Κάναμε μία ολόκληρη συζήτηση και την ρώτησα τι της είπε ο παθολόγος της. Μου είπε ότι σε λίγα χρόνια θα πεθάνει ούτως ή άλλως. Μου είπε «εάν δεν εμβολιαστώ, θα πεθάνω από κοροναϊό. Εάν εμβολιαστώ, δεν θα πεθάνω από κορωνοϊό». Το σωστό είναι ότι τους χρειαζόμαστε όλους, και την τρίτη ηλικία γιατί είναι στήριγμα στην οικογένειά μας. Επομένως, πρέπει να εμβολιαστούν», κατέληξε η κ. Ψαλτοπούλου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ