Πρόγραμμα «Ελευθερία»: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατ' οίκον

Πρόγραμμα «Ελευθερία»: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατ' οίκον

Προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και με στόχο τους 5,6 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι τα τέλη Μαΐου το πρόγραμμα «Ελευθερία».

Ήδη έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή μερικώς περίπου 4,5 εκατομμύρια πολίτες.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς κατ' οίκον για όσους έχουν αδυναμία μετακίνησης.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σειρά επίκαιρων ερωτήσεων βουλευτών στην ολομέλεια της Βουλής, τόνισε πως έχουν διασφαλιστεί εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού και προανήγγειλε ότι σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει και το πώς θα γίνουν οι κατ' οίκον εμβολιασμοί.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, είπε ότι πρόκειται για δύσκολη επιχείρηση στην οργάνωσή της και ελάχιστες χώρες έχουν ξεκινήσει τον εμβολιασμό με αυτόν τον τρόπο, πέρα από μικρές χώρες, όπως η Κύπρος.

Ερωτηθείς εάν σε αυτή την επιχείρηση, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να αξιοποιήσει τα μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson, είπε ότι για κάθε εμβόλιο υπάρχουν δυσκολίες. "Ακόμη και το J & J πέρα από το πλεονέκτημα της μιας δόσης, έχει διαχειριστικές δυσκολίες και μάλιστα κάποιες τεχνικές δυσκολίες, που είναι ακόμη μεγαλύτερες σε σχέση με άλλα εμβόλια. Είναι ένα σχεδιασμός που περιλαμβάνει και το J & J, όμως εξετάζονται όλες οι παράμετροι. Όσον αφορά στη μεταφορά, αποθήκευση και τον εμβολιασμό στο σπίτι, κάθε εμβόλιο έχει διαφορετικές προδιαγραφές" τόνισε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ