Δραματική πρόβλεψη Τσακρή: Θα φτάσουμε ως και 4.000 θανάτους τον Φεβρουάριο -Και 14.000 αν χαλαρώσουν τα μέτρα

Δραματική πρόβλεψη Τσακρή: Θα φτάσουμε ως και 4.000 θανάτους τον Φεβρουάριο -Και 14.000 αν χαλαρώσουν τα μέτρα

Δραματική πρόβλεψη για 4.000 θανάτους από κορωνοϊό στην Ελλάδα έως την 1η Φεβρουαρίου του 2021 και 3.000 αν ληφθούν πιο δραστικά μέτρα και υπάρξει γενικευμένη χρήση της μάσκας κάνει μελέτη του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, όπως είπε ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής μικροβιολογίας, Διευθυντής εργαστηρίου μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ.

Ο κ. Τσακρής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι η πρόβλεψη του Πανεπιστημίου αυτή γίνεται ακόμη χειρότερη εάν υπάρξει πλήρης χαλάρωση των μέτρων από εδώ και πέρα, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει στο εφιαλτικό νούμερο των 14.000 νεκρών.

Στο τραπέζι νέα μέτρα

Ο κ. Τσακρής τόνισε ότι η Ελλάδα τώρα μπαίνει στο πραγματικό επιδημικό κύμα καθώς αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες και η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη.

«Όλες οι προβλέψεις συντελούν ότι θα έχουμε νέα αύξηση (κρουσμάτων) εάν τα μέτρα που έχουμε πάρει δεν λειτουργήσουν αποτελεσματικά ή αν δεν ληφθούν και άλλα μέτρα -που είναι πάρα πολύ πιθανό, όλη η Ευρώπη κινείται σε αυτό το πλαίσιο».

Τόνισε επίσης ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα προτείνει πιθανώς κάποια επιπλέον μέτρα τις επόμενες ημέρες ανάμεσά τους η απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Ο κ. Τσακρής τόνισε ότι η επέκταση της τηλεργασίας θα βοηθήσει στην αποφόρτιση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επεκταθούν οι εργαστηριακοί έλεγχοι πέραν από τις ιχνηλατήσεις στην κοινότητα αλλά και σε κλειστές δομές, για να ανιχνεύονται εγκαίρως νέες μικρές ή μεγάλες εστίες της πανδημίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ