Πώς θα λειτουργούν φέτος τα σχολεία -Τι θα γίνει αν βρεθεί κρούσμα, πότε θα κλείνει ένα τμήμα

Πώς θα λειτουργούν φέτος τα σχολεία -Τι θα γίνει αν βρεθεί κρούσμα, πότε θα κλείνει ένα τμήμα

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το άνοιγμα των σχολείων, στις 13 Σεπτεμβρίου, με μάσκες και τεστ.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το πώς θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία δεν είναι ακόμη έτοιμα η συζήτηση ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη και η επιτροπή των ειδικών με την κυβέρνηση αναμένεται το επόμενο διάστημα να οριστικοποιήσουν το πλαίσιο λειτουργίας.

Το μήνυμα που εκπέμπει ξεκάθαρα το υπουργείο Παιδείας, πάντως, είναι ότι η απόλυτη προτεραιότητα για φέτος στα σχολεία είναι η απρόσκοπτη λειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί σε ποσοστό 80% έχουν εμβολιαστεί και ένα 10% έχει νοσήσει. Απομένει ανεμβολίαστο ένα ποσοστό της τάξης του 10%.

Η Ζέττα Μακρή τις προηγούμενες ημέρες έδωσε το στίγμα ότι στόχος είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και να μην πάμε σε τηλεκπαίδευση, ενώ πιο ξεκάθαρα σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν δια ζώσης και μόνο υπό πολύ συγκεκριμένους όρους θα πηγαίνει ένα τμήμα σε τηλεκπαίδευση, σημειώνοντας ότι πλέον το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών είναι εμβολιασμένο.

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε εμφατικά, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα η δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών, ενώ με τη φράση της «Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής», έδωσε ουσιαστικά το στίγμα για το πώς θα ανοίξουν και θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ που μεταδόθηκε χθες, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην εφαρμογή ενός σχεδίου με πολλά τεστ, στην περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα ανάμεσα στους μαθητές και αυστηρότερες προϋποθέσεις για κλείσιμο ενός τμήματος και συνέχιση των μαθημάτων με τηλεκπαίδευση, όπως γινόταν πέρυσι.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν χθες στον ΣΚΑΪ, σε περίπτωση θετικού κρούσματος όλοι οι μαθητές του τμήματος θα υποβάλλονται σε rapid test άμεσα και ξανά ύστερα από 7 ημέρες. Το τμήμα θα κλείναι μόνο στην περίπτωση που βρεθούν θετικοί οι μισοί +1 μαθητές.

Οπως εξήγησε η Νίκη Κεραμέως σήμερα το πρωί η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και καθηγητές παντού, εκτός της ώρας της γυμναστικής.

Οπως έχει ήδη προαναγγελθεί θα συνεχιστεί και για φέτος η δωρεάν διάθεση των δύο self test την εβδομάδα στους μαθητές, που θα πρέπει να δηλώνονται στη σχετική πλατφόρμοα, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS