«Πονηρή η εξομοίωση των αιτημάτων Gucci και Dior» -Ο επικεφαλής φωτογράφος της Ακρόπολης εξηγεί τον λόγο

«Πονηρή η εξομοίωση των αιτημάτων Gucci και Dior» -Ο επικεφαλής φωτογράφος της Ακρόπολης εξηγεί τον λόγο

Στην κριτική που ασκείται στην απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να δώσει το «πράσινο» φως για φωτογραφήσεις με δημιουργίες του οίκου Dior με θέμα την ελληνική κληρονομιά και τον ελληνικό πολιτισμό στην Ακρόπολη, ο επί χρόνια επικεφαλής φωτογράφος στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης του Υπουργείου Πολιτισμού, Σωκράτης Μαυρομμάτης.

Σε ανάρτηση στο Facebook ο κ. Μαυρομμάτης κάνει μία αντιπαραβολή με το απορριφθέν αίτημα της Gucci για επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα το 2017 με το αίτημα του Dior που έγινε δεκτό χαρακτηρίζοντας «πονηρή» την σύγκριση των δύο περιπτώσεων.

Γράφει συγκεκριμένα στο Facebook: «Αρκετοί προσπαθούν να εξομοιώσουν (πονηρά) την άρνηση του ΚΑΣ στον Gucci, με την έγκριση στον Dior. O Gucci ζητούσε το 2017 επίδειξη μόδας με κατασκευή πασαρέλας ανάμεσα στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο, με παρουσία 300 καθήμενων θεατών. Kινηματογράφηση με ειδικά φωτιστικά εφέ, οθόνες και μουσική με ηχητικά μηχανήματα σε πυργίσκους, που φυσικά απαιτούσαν τεράστιες κατασκευές στον χώρο. O Dior ζητάει μόνο φωτογράφιση, χωρίς πασαρέλες, χωρίς καμία κατασκευή και χωρίς καμία επαφή των ανθρώπων με τα μνημεία. Η παραπληροφόρηση έγινε "πανεπιστημιακό" μάθημα».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ