Ποινικός Κώδικος: Τι αλλάζει -Πιο αυστηροί οι όροι αποφυλάκισης καταδίκων

Ποινικός Κώδικος: Τι αλλάζει -Πιο αυστηροί οι όροι αποφυλάκισης καταδίκων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έκανε αναφορά για τις αλλαγές που θα εισηγηθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα.

Πρόκειται για αλλαγές που σκοπό έχουν να προστατέψουν ευπαθείς ομάδες, ανήλικους, θύματα κακοποίησης και έμφυλης βίας. Παράλληλα θα γίνουν πιο αυστηροί οι όροι αποφυλάκισης καταδίκων, με τον πρωθυπουργό να προσθέτει κατά τη διάρκεια του υπουργικού πως πρόκειται για αλλαγές που παρακολουθούν την κοινωνική πραγματικότητα, απαντούν στα ζητούμενα των πολιτών

Η εισήγηση του πρωθυπουργού για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα
«Από την πλούσια σημερινή μας ατζέντα, θα ήθελα επίσης να επισημάνω τις πολύ σημαντικές αλλαγές που θα εισηγηθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα. Στο εξής αυξάνεται η προστασία των ευπαθών και των ανηλίκων, όπως και των θυμάτων κακοποίησης και έμφυλης βίας. Η απόλυση καταδίκων υπό όρους αυστηροποιείται. Αίρεται αν διαπραχθούν νέα σοβαρά εγκλήματα, ενώ οι ποινές γίνονται βαρύτερες για μία σειρά από περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως οι εμπρησμοί δασών. Πρόκειται με άλλα λόγια, για αλλαγές που παρακολουθούν την κοινωνική πραγματικότητα, απαντούν στα ζητούμενα των πολιτών, αποδεικνύουν όμως και την ετοιμότητα αυτής της Κυβέρνησης να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και να διορθώνει τα λάθη του παρελθόντος».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS