Πλεύρης: Ελεγχόμενη η αύξηση των κρουσμάτων, δεν υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ

Πλεύρης: Ελεγχόμενη η αύξηση των κρουσμάτων, δεν υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, λέγοντας ότι είναι «απολύτως ελεγχόμενη».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο κορωνοϊός λειτουργεί πάντοτε με κύματα: «Παρακολουθούμε την πορεία του κάθε κύματος. Όπου υπήρχε κύμα στους θερινούς μήνες, κατά βάση ήταν πιο ήπιο, δεν είχε βαριές νοσηλείες».

Μιλώντας για τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, σημείωσε ότι το ΕΣΥ δεν πιέζεται από τον κορωνοϊό και δεν αναμένεται ότι θα υπάρξει αύξηση στις νοσηλείες κατά τους θερινούς μήνες.

Ο κ. Πλεύρης διέψευσε ότι η άρση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας έγινε νωρίτερα λόγω της έλευσης των τουριστών, σημειώνοντας ότι η χώρα μας ήταν η τελευταία της Ευρώπης που ήρε τα μέτρα και ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες – ακόμα και αυτές που δεν έχουν καμία εξάρτηση για τον τουρισμό – έχουν προχωρήσει σε άρση των περιορισμών.

Η σύσταση για τα μέτρα ισχύει σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό

Σχολιάζοντας την χθεσινή αυξημένη επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως οφείλεται στον μεγάλο αριθμό τεστ, στον αυξημένο αριθμό τουριστών και στο ότι υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα του ιού.

«Η σύσταση είναι όταν βρισκόμαστε σε χώρους με έντονο συγχρωτισμό, πρέπει να φοράμε μάσκα και να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας», τόνισε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

«Έχουμε μπει στη φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό» δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ, αναφέροντας ότι οι μεταλλάξεις Όμικρον δεν έχουν την ίδια πίεση για το ΕΣΥ όπως η Δέλτα.
Για την πιθανότητα επαναφοράς μέτρων, ανέφερε ότι «μπορεί να υπάρξουν», αλλά δεν θα είναι οριζόντια, όπως είχαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας». Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι η πορεία που θα έχει η πανδημία θα είναι τέτοια που ναι μεν θα πιέσει, αλλά δεν θα χρειαστεί να πάμε σε κάτι που θα παραπέμπει στους περιορισμούς που είχαμε στο παρελθόν.

Αναφορικά με το τι θα γίνει με την τέταρτη δόση, τόνισε ότι είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί ενισχυτική δόση, αλλά είναι ακόμη άγνωστο αν αυτό θα αφορά στο σύνολο του πληθυσμού, καταλήγοντας ότι «θα θέλαμε να πάμε σε λογική εποχικού εμβολίου».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS