Έφτασε στις φυλακές της Τρίπολης με χειροπέδες ο Πέτρος Φιλιππίδης

Έφτασε στις φυλακές της Τρίπολης με χειροπέδες ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε απευθείας από τη ΓΑΔΑ στο σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης


Στις φυλακές της Τρίποληςμετήχθη ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος χθες με σύμφωνη γνώμη ανακριτρίας και εισαγγελέως κρίθηκε προφυλακιστέος για ένα βιασμό και στο απόπειρες βιασμού σε βάρος συναδέλφων του.

Με ισχυρές δυνάμεις προστασίας να τον συνοδεύουν, ο γνωστός ηθοποιός αναχώρησε από τη ΓΑΔΑ για την Τρίπολη φορώντας μάσκα προστασίας και καπέλο.

Ο φωτογραφικός φάκος κατέγραψε την άφιξη του Πέτρου Φιλιππίδη στον ανακριτή αλλά και την αναχώρησή του για την Τρίπολη.

fililipidis xeiropedes 2

fililipidis xeiropedes 3

Ο κατηγορούμενος αναμενόταν να μεταχθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και τυπικά για την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης.

Τελικά όμως όπως έγινε γνωστό εκδόθηκε το φυλακιστήριο και ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε απευθείας από τη ΓΑΔΑ στο σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε τα θέατρα στα οποία εργαζόταν για να προβεί, όπως καταγγέλλεται, σε ασελγείς πράξεις.

Η πρώτη δύσκολη νύχτα στο κελί της ΓΑΔΑ

Σκιά του εαυτού του ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο Πέτρος Φιλιππίδης, το πρώτο του βράδυ στη ΓΑΔΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ηθοποιός κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη χθεσινή απολογία του στην ανακρίτρια.

Η πρώτη νύχτα σε κελί του αστυνομικού Μεγάρου ήταν αρκετά δύσκολη για τον κατηγορούμενο και μάλιστα ζήτησε από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να του φέρουν την ήπια φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει και μίλησε με τη σύζυγο του στο τηλέφωνο.

Κρουασάν και χυμός
Το πρωί ο γνωστός ηθοποιός έφαγε κρουασάν και ήπιε χυμό, όπως όλοι οι κρατούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτούσε τους αστυνομικούς για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν τον επισκέφθηκε ούτε ο δικηγόρος του, ούτε κάποιο κοντινό του πρόσωπο.

Διανυκτέρευσε μόνος του
Όταν έφτασε ο γνωστός ηθοποιός χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ ρώτησε αν μπορεί να παραμείνει με τους αστυνομικούς στον χώρο τους καθώς φοβόταν να οδηγηθεί στα κελιά με τους υπολοίπους ποινικούς κρατουμένους.

Οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν πως δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο, τον ηρέμησαν και του εξήγησαν ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας και φόβου. Στη συνέχεια τον οδήγησαν σε κελί όπου και διανυκτέρευσε μόνος του.
Στις φυλακές Τρίπολης θα μεταφερθεί σήμερα κατά πάσα πιθανότητα ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απόφαση να κριθεί προφυλακιστέος και την άσκηση δίωξης σε βάρος του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Στη φυλακή Τρίπολης, όπως και σε αυτή των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα. Στόχος είναι να μην υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων.

Μαζί με τον Λιγνάδη
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κατάστημα κράτησης της Τρίπολης βρίσκεται και ο Δημήτρης Λιγνάδης. Για τη συγκεκριμένη «συγκατοίκηση» μάλιστα έχει γίνει χαμός στο Twitter με πολλές αναρτήσεις και δηκτικά σχόλια.

Ο ιερέας από τη Μάνη και ο Δράκος
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Τρίπολης βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο ιερέας από τη Μάνη, ο οποίος καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του.

Στην ίδια φυλακή κρατείται, επίσης, ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο.

Σε βάρος του, είχε ασκηθεί βαρύτατη ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών κάτω των 12 ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο «παιδεραστής με το βαν»
Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκεται και ο «παιδεραστής με το βαν», Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση. Συνελήφθη το 2015 επ’ αυτοφώρω, όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει.

Στην Τρίπολη εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου». Ο κατηγορούμενος έχει κριθεί πρωτόδικα ομόφωνα ένοχος για έξι απόπειρες βιασμού γυναικών στο Μαρούσι χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS