Κόπηκε στα δύο το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού - Ρυμουλκείται στη Σαλαμίνα

Κόπηκε στα δύο το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού - Ρυμουλκείται στη Σαλαμίνα

Ρυμουλκείται προς τη Σαλαμίνα το ναρκαλιευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που συγκρούστηκε το πρωί της Τρίτης με εμπορικό πλοίο κοντέινερ, λίγο έξω από το λιμάνι του Περαιά.

Συγκεκριμένα, το εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε με το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ».

Δύο μέλη του πληρώματος του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ» τραυματίστηκαν ελαφρά από την πρόσκρουσή του με εμπορικό πλοίο στον κόλπο του Σαρωνικού.

Όπως ανακοινώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.



Μετά το ατύχημα, άμεσα ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις με ρυμουλκά από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, καθώς το πλοίο του Πολεμικού έχει πάρει κλίση και βυθιζόταν.

Στο Πολεμικό Πλοίο επιβαίνουν 27 άτομα και βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσής τους από δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ νωρίτερα περισυνελέχθησαν τέσσερα άτομα από τη θάλασσα.

Παράλληλα, συνελήφθη, ο πολωνικής καταγωγής, πλοίαρχος του κοντέινερ, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Πως έγινε η σύγκρουση

Το εμπορικό πλοίο Maersk Launceston, με σημαία Πορτογαλίας, που μετέφερε κοντέινερ και είχε ξεκινήσει στις 07:11 από την Ψυττάλεια για το Τσανάκαλε, έπεσε πάνω στο “Καλλιστώ” του Πολεμικού Ναυτικού που εκείνη την ώρα είχε φύγει από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν το εμπορικό πλοίο να χτυπήσει στη πρύμνη το “Καλλιστώ” και να καταστρέψει την πρύμνη του.

Από τη σύγκρουση, στο «Καλλιστώ» σημειώθηκε ρήγμα και ελεγχόμενη εισροή υδάτων και το πλοίο, που κόπηκε στα δυο, πήρε γρήγορα κλίση. Μάλιστα, αρχικά υπήρχε ο φόβος ότι το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού θα βυθιζόταν. Όμως οι προσπάθειες Λιμενικού και Πολεμικού Ναυτικού απέδωσαν.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πως έγινε το ατύχημα. Αρχικώς στην περιοχή είχαν σπεύσει πλοία της ακτοπλοΐας τα οποία απομακρύνθηκαν από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό ανέλαβε την αναλάβει την όλη επιχείρηση.

Το εμπορικό ουσιαστικά έκοψε στη μέση το πολεμικό πλοίο, αποκόβοντάς του την πρύμνη! Η τεράστια αυτή ζημιά οφείλεται εν μέρει και στα υλικά κατασκευής του πολεμικού πλοίου. Είναι φτιαγμένο από ενισχυμένο πλαστικό και υαλονήματα, γεγονός που το καθιστά ευάλωτο στις συγκρούσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS