Πάτρα: Νέα επίθεση στους γιατρούς η Πισπιρίγκου – Τι ισχυρίζεται για την κεταμίνη και το σπάνιο σύνδρομο

Πάτρα: Νέα επίθεση στους γιατρούς η Πισπιρίγκου – Τι ισχυρίζεται για την κεταμίνη και το σπάνιο σύνδρομο

Συνεχίζει να κατηγορεί τους γιατρούς η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, εξαιτίας χορήγησης θανατηφόρας δόσης κεταμίνης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η 33χρονη θα στηρίξει την υπερασπιστική γραμμή της στον ισχυρισμό ότι δεν σκότωσε η κεταμίνη τη μικρή Τζωρτζίνα αλλά ένα σπανιότατο σύνδρομο από το οποίο πάσχει.

Τι υποστηρίζει ο τεχνικός σύμβουλος της Πισπιρίγκου

Ο τεχνικός σύμβουλοςτης Πισπιρίγκου, Γιώργος Σιδεράς, ισχυρίζεται ότι: «Η κεταμίνη δεν σκοτώνει. Δεν έχει καθόλου καρδιοτοξικότητα. Το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί άπνοια και μπορεί να πεθάνει κανείς από την άπνοια όχι από την κεταμίνη».

«Όχι, μας αρκεί, η άπνοια σκοτώνει. Όταν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα κεταμίνη και προκαλέσει την άπνοια σε έναν άνθρωπο έχει πεθάνει αυτός ο άνθρωπος άρα η κεταμίνη φταίει» δήλωσε από την πλευρά του ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης.

«Οι γιατροί μπέρδεψαν τα μπουκαλάκια…»

Επίσης, ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης ισχυρίζεται ότι οι γιατροί μπέρδεψαν τα μπουκαλάκια και αντί να χορηγήσουν ροκουρόνιο, χορήγησαν κεταμίνη, σκοτώνοντας άθελα τους την 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Δεν δώσανε ροκουρόνιο, δώσανε από λάθος κεταμίνη γι’ αυτό βγήκε κεταμίνη στα ούρα θετική και το ροκουρόνιο δεν αναγνωρίστηκε ούτε στο αίμα, ούτε στα ούρα» εξήγησε ο Γιώργος Σιδεράς.

«Για να γίνει ένα τέτοιο λάθος θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα διάλυμα το οποίο θα φαινόταν στο διάγραμμα που υπήρχε πάνω από το κρεβάτι της Τζωρτζίνας και να χορηγηθεί η ανάλογη δοσολογία. Συνεπώς μια τέτοια σύγχυση από τους γιατρούς τη θεωρώ σχεδόν αδύνατη» επισήμανε από την πλευρά του ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Ο κ. Σιδεράς θα πει επίσης πως όλη η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε λάθος δρόμο γιατί ασχολείται με τα τρία παιδιά στην Πάτρα ενώ το κλειδί βρίσκεται στη μητέρα και σ’ ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοάνοσο που ισχυρίζεται πως έχει. «Θα έλεγα ότι αυτό πρέπει να το αναζητήσει κανείς στην ασθένεια της μητέρας γιατί η μητέρα πάσχει από ινομυαλγία. Η ινομυαλγία είναι ένα αυτοάνοσο, το οποίο έχει σχέση με πολλά άλλα όπως και με τον ερυθηματώδη λύκο» είπε ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης.

Τα 8 στοιχεία που ενοχοποιούν την Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, τα νέα στοιχεία που προκύπτουν είναι ατράνταχτα και αποδεικνύουν πως ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να χορηγήσει την κεταμίνη στην 9χρονη είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς που προβάλλονται από την πλευρά της 33χρονης για τη χορήγηση της κεταμίνης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γιατροί, ιατροδικαστές και ερευνητές της υπόθεσης εντοπίζουν οκτώ σημεία που καταρρίπτουν όσα λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου και δείχνουν την ενοχή της.

Αυτά είναι τα εξής:

  1. Έλλειψη άλλου παθολογικού προβλήματος της Τζωρτζίνας, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση.
  2. Βλάβες σε ζωτικά όργανα από τοξική ουσία που αντιστοιχεί στην κεταμίνη.
  3. Ο χρόνος δράσης της κεταμίνης ήταν 20 λεπτά, όπου στο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα.
  4. Η χορήγηση έγινε όταν η Τζωρτζίνα βρισκόταν εν ζωή.
  5. Δεν δίνεται σε αναισθησία από τους γιατρούς τόσο μεγάλη ποσότητα.
  6. Βρέθηκαν άθικτες κι οι πέντε αμπούλες του νοσοκομείου.
  7. Από το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν προκύπτει χρήση κεταμίνης.
  8. Οι αναισθησιολόγοι δεν την είχαν χρησιμοποιήσει για πολλούς μήνες.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS