«Πάσχα στο χωριό» μετά από δυο χρόνια- Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

«Πάσχα στο χωριό» μετά από δυο χρόνια- Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Μετά από 2 χρόνια πανδημίας και lockdown κατά την περίοδο του Πάσχα, φέτος οι Αθηναίοι φαίνεται να εγκαταλείπουν μαζικά την πρωτεύουσα με προορισμό τα χωριά τους αλλά και δημοφιλείς προορισμούς.

Αυξημένη είναι η κίνηση ήδη από την περασμένη Παρασκευή στα διόδια, τα λιμάνια, αλλά και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τους Αθηναίους να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για τις μέρες του Πάσχα.

Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Η επιβατική κίνηση έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2021. Τη Μεγάλη Δευτέρα έφυγαν 11.200 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά, από 3.200 πέρσι και χθες Μεγάλη Τρίτη ο αριθμός ανήλθε σε 13.000, από 3.000 πέρσι.

Στις εθνικές οδούς επίσης η κίνηση είναι αυξημένη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ολυμπίας Οδού την περασμένη Παρασκευή στα διόδια της Ελευσίνας παρατηρήθηκε αύξηση 9%, χωρίς αντίστοιχη επιστροφή την Κυριακή, σε σχέση με το 2019. Κορύφωση αναμένεται αύριο Μεγάλη Πέμπτη από τα εθνικά δίκτυα, η οποία θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Παρασκευή.

Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν 14 πλοία και 13 από τη Ραφήνα. Τα πλοία πλέον φεύγουν με πληρότητα 100% και οι τιμές των εισιτηρίων έχουν αυξηθεί, εξαιτίας της αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Μπορεί η πληρότητα να έχει επανέλθει παραμένουν, όμως, τα μέτρα για τον κορωνοϊό στο εσωτερικό των πλοίων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ