Παπαευαγγέλου: Οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν από τη μετάλλαξη Δέλτα

Παπαευαγγέλου: Οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν από τη μετάλλαξη Δέλτα

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας σήμερα η ενημέρωση για τις εξελίξεις της πανδημίας από την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Ειδικότερα, η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε πως οι νοσηλείες και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αρχίζουν να αφορούν και πάλι ανθρώπους μεγαλύτερη ηλικίας. Ακόμη τόνισε πως οι ασθενείς είναι σε συντριπτικό ποσοστό ανεμβολίαστοι και ζήτησε από τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν ενόψει της μετάλλαξης Δέλτα που έιναι πιο μεταδοτική.

Παράλληλα ζήτησε από τους γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τους εφήβους ενώ υπενθύμισε πως οι εμβολιασμοί αυτοί στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες.

Αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο το τελευταίο δίμηνο

Η Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε το τελευταίο δίμηνο, παρατηρείται όμως σταθεροποίηση σε υψηλό επίπεδο τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερός στο 3,5%, κυμαίνεται υψηλότερα σε νησιωτικές και τουριστικές περιοχές. Παράλληλα υπάρχουν ενδείξεις επέκτασης στην ηπειρωτική Ελλάδα,

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές, με την επιστροφή από τις διακοπές, καθώς υπάρχει κίνδυνος επέκτασης στην ηπειρωτική χώρα. Η κυρία Παπαευαγγέλου κάλεσε ιδιαίτερα τους νέους να κάνουν self test με την επιστροφή τους και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, να κάνουν χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας, και να να αποφεύγουν συναντήσεις με ηλικιωμένους και ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα. Είναι σημαντικό, όπως τόνισε, να μειωθεί η διασπορά στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο αριθμός των νοσηλειών έχει αυξηθεί 25% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, περίπου 2.500 νοσηλεύονται σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα το 45% είναι άτομα μεγαλύτερα των 45 ετών, και γι' αυτό είναι λογικό να παρατηρείται αύξηση στις εισαγωγές σε ΜΕΘ. Κατά μέσο όρο χάνουν τη ζωή τους 31 συνάνθρωποί μας την ημέρα.

Προσδοκούμε ο επόμενος χειμώνας να είναι διαφορετικός, στοχεύουμε να επιστρέψουμε στις συνήθειές μας. Ο μαζικής εμβολιασμός όλων είναι το πιο σημαντικό μέσο. Από τις αρχές του χρόνου μόλις 5,2% των κρουσμάτων ήταν εμβολιασμένοι. Ανησυχεί ιδιαίτερα ότι ο εμβολιασμός των υπερηλίκων δεν βελτιώνεται εδώ και καιρό. Είναι σαφές ότι με την Δέλτα οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν όλοι.

Η επαναληπτική δόση θα μειώσει τον κίνδυνο αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα της πανδημίας. Κύριος στόχος παραμένει η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

Δείτε την ενημέρωση όπως πραγματοποιήθηκε

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ