Πάνω από 3.500 κρούσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα

Πάνω από 3.500 κρούσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα

Καλπάζει η πανδημία του κορωνοϊού  σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 3.500 κρούσματα

Μάλιστα, νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά την επίσκεψή του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ανέφερε ότι σήμερα θα υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες με υπομονή και θέληση και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας, ενότητας και κοινής προσπάθειας.

Ειδικότερα, τόνισε ότι «τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας καλούμαστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί και θα ξεπεραστεί και αυτή η δυσκολία». Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «φέτος θα κάνουμε Πάσχα καλύτερο από πέρυσι και λίγο μετά θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Αρκεί να έχουμε υπομονή και θέληση για αγώνα και προσπάθεια και να μην παρασυρόμαστε από τα εύκολα διλήμματα και τα εύκολα μηνύματα».

«Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων»
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη, ανέφερε ότι «οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες» και σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων. Χρειάζεται από όλους υπομονή και τήρηση των μέτρων». Ευχαρίστησε, επίσης, την Εκκλησία «για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη που έχει δείξει σε όλη αυτήν τη δύσκολη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό».

Σημειώνεται ότι η Κυριακή και η Δευτέρα, έτσι και αλλιώς δεν θεωρούνται ενδεικτικές ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνονται, λόγω του Σαββατοκύριακου καθώς πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.707 νέα κρούσματα στη χώρα, 69 θανάτους, ενώ 681 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι.

Λιανεμπόριο: Προς αρχές Απριλίου το άνοιγμα
Με αυτά τα δεδομένα, αδύνατο μοιάζει το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου με βάση τα τελευταία δεδομένα για τον κορωνοϊό, καθώς τόσο η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας, όσο και η πίεση στα νοσοκομεία -ειδικά της Αττικής- δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση των μέτρων.

Οπως φαίνεται, το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου θα εξεταστεί από τις αρχές Απριλίου -μάλιστα, στο κυβερνητικό στρατόπεδο αποφεύγουν να μιλούν για ημερομηνίες, καθώς όλα θα κριθούν από την επιδημιολογική εικόνα.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει πως η παράταση στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων θα «σπρώξει» για αργότερα και το άνοιγμα σχολείων και φυσικά της εστίασης. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση στο θέμα των σχολείων έχει θέσει ως προτεραιότητα το άνοιγμα των λυκείων, ενώ σε ό,τι αφορά την εστίαση η πρόθεση είναι να επαναλειτουργήσει με πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας πριν από το Πάσχα.



googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS