Πάνω από 2.500 κρούσματα σήμερα -Ερχονται αλλαγές στα SMS 2 και 6, όλες οι πληροφορίες

Πάνω από 2.500 κρούσματα σήμερα -Ερχονται αλλαγές στα SMS 2 και 6, όλες οι πληροφορίες

Ιδιαίτερα αυξημένα και σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2.500.

Η ανακοίνωση των κρουσμάτων για το τελευταίο 24ωρο θα γίνει λίγο πριν ξεκινήσει η ενημέρωση στις 6, κατά την οποία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει νέα, σκληρότερα μέτρα για το lockdown και ο υπουργός Υγείας μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, που δέχεται ιδιαίτερα μεγάλη πίεση τις τελευταίες ημέρες.

Τα κρούσματα κορωνοϊού, που ξεπερνούν τα 2.000 καθημερινά τις τελευταίες ημέρες, η βρετανική μετάλλαξη που είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και η τεράστια πίεση στο ΕΣΥ, ειδικά στην περιοχή της πρωτεύουσας, δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια. Από χθες έχει σημάνει συναγερμός, με τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζουν εκτάκτως χθες και σήμερα προκειμένου να εισηγηθούν νέα μέτρα.

Οι ανακοινώσεις με τα μέτρα που αποφασίστηκαν -μια πιο σκληρή εκδοχή του lockdown- αναμένεται να γίνουν στις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα SMS με τους κωδικούς 2 και 6.

Ο κωδικός 2 αφορά στη μετακίνηση προς καταστήματα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους κ.λπ. και ο κωδικός 6 για τη σωματική άσκηση.

Για τον κωδικό 2 θα υπάρξει ενδεχομένως κάποιος χιλιομετρικός περιορισμός, για να μην πηγαίνει κάποιος, π.χ., από το Παγκράτι στη Γλυφάδα για σούπερ μάρκετ, ενώ σε ό,τι αφορά στον κωδικό 6 δεν θα αφορά μετακινήσεις με αυτοκίνητο, δηλαδή δεν θα μπορεί κάποιος που θέλει να αθληθεί να πηγαίνει, για παράδειγμα, από τη Νέα Σμύρνη στην Κηφισιά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS