Πανεπιστήμιο Πατρών: Τα παράδοξα που αντιμετώπισε ο πρύτανης στις φοιτητικές εστίες - Ποιοι είχαν δωμάτιο ενώ δεν έπρεπε

Πανεπιστήμιο Πατρών: Τα παράδοξα που αντιμετώπισε ο πρύτανης στις φοιτητικές εστίες - Ποιοι είχαν δωμάτιο ενώ δεν έπρεπε

Την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες περιέγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος κλήθηκε να αντιμετωπίσει πλήθος προβλημάτων, όταν ανέλαβε.

Ειδικότερα, ο Πρύτανης είπε πως δωμάτια στη φοιτητική εστία είχαν μια σειρά από άτομα που κανονικά δεν θα έπρεπε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί μια σειρά από δικαιούχοι.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι συγκρούστηκε και χωρίς φόβο κατάφερε να βελτιώσει την κατάσταση που επικρατούσε όταν παρέλαβε.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ANT1, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο «καθάρισε» την φοιτητική εστία από «καταληψίες».

Όπως είπε ο Χρήστος Μπούρας, το πρώτο πράγμα που έκανε όταν ανέλαβε καθήκοντα, ήταν η διασταύρωση αρχείων για να διαπιστωθεί ποιοι δικαιούνταν δωμάτιο στην φοιτητική εστία.

Σημείωσε πως «βρήκαμε μια σειρά από παράδοξα: φοιτητές που είχαν τελειώσει και δεν είχαν δώσει το δωμάτιο και φοιτητές που δεν είχαν εγγραφεί για χρόνια και δεν είχαν δώσει μαθήματα για χρόνια και κρατούσαν δωμάτιο», ενώ υπήρξε και περίπτωση φοιτητή ο οποίος είχε πεθάνει από τριετίας, όμως δεν είχε «επιστραφεί» το δωμάτιο του στο Πανεπιστήμιο.

«Σε δύο χρόνια απελευθερώσαμε 150 δωμάτια. Υπήρξαν δυσκολίες υπήρξαν ακόμη και απειλές εναντίον μου. Το πρώτο που πρέπει να διώξει από πάνω του κάποιος που γίνεται Πρύτανης είναι ο φόβος και εγώ δεν φοβάμαι», υπογράμμισε ο κ. Μπούρας.

Ακόμα, αποκάλυψε ότι «υπάρχουν ακόμη 20 δύσκολες περιπτώσεις από διαλυμένες οικογένειες. Πρέπει να δείξουμε και το ανθρώπινο πρόσωπο μας. Όμως, κάθε φοιτητής που δικαιούται δωμάτιο, θα έχει δωμάτιο στην φοιτητική εστία ή θα νοικιάσουμε δωμάτια σε ξενοδοχείο».

«Για να καθαρίσουν οι εστίες χρειάζεται να μην υπολογίσει κάποιος το πολιτικό κόστος. Σπάσαμε το “άβατο” με τόλμη, καθαρίσαμε τις εστίες αλλά χρειαζόμαστε και νέες. Χρειάζεται μεγάλη ανακαίνιση στις εστίες, χρειάζεται χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας. Με τους λίγους πόρους που έχουμε από την Περιφέρεια, φτιάξαμε 40 δωμάτια εστίας στο Μεσολόγγι που θα παραδοθούν σε λίγο καιρό», πρόσθεσε ο Πρύτανης.

Τέλος, συμπλήρωσε πως «έχουμε αυτήν την στιγμή 900 δωμάτια στην Πάτρα, χρειαζόμαστε 1.200 δωμάτια. Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης να βρεθούν δωμάτια ακόμη και με ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία της πόλης».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ