Παγώνη : Έχουμε μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ - Αναληθής η τοποθέτηση Γιαννάκου για VIP ΜΕΘ

Παγώνη : Έχουμε μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ - Αναληθής η τοποθέτηση Γιαννάκου για VIP ΜΕΘ

«Ο προπηλακισμός των γιατρών είναι τραγικό και συμβαίνει σε πολλά νοσοκομεία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η κ. Παγώνη μίλησε για τα νεότερα αναφορικά με την πανδημία στη χώρα, ενώ κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός του προπηλακισμού γιατρού από συνοδό ασθενούς στο Αγία Όλγα, τόνισε πως αυτό αποτελεί πλέον ένα συχνό φαινόμενο και χρειάζεται «κάθε νοσοκομείο να αναλάβει τις ευθύνες του».

Αναφορικά με τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου για τις VIP ΜΕΘ, υπογράμμισε ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί ουδέποτε έχουν κρατήσει κρεβάτια για να βάλουν VIP, όταν έχουμε λίστες με 150-170 άτομα δεν κρατάμε κενά κρεβάτια για να βάλουμε VIP».

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Για τον προπηλακισμό γιατρού από συνοδό ασθενούς στο Αγία Όλγα
«Ο προπηλακισμός των γιατρών είναι τραγικό και συμβαίνει σε πολλά νοσοκομεία. Είναι αρκετό καιρό που γίνεται αυτό το πράγμα , εμείς το έχουμε καταδικάσει και επιτέλους θα πρέπει και η διοίκηση του κάθε νοσοκομείου να αναλάβει τις ευθύνες της και να απευθύνει η ίδια η διοίκηση δια μέσω των νομικών συμβούλων που έχει στα νοσοκομεία να κάνει μηνύσεις κατευθείαν σε αυτούς οι οποίοι προπηλακίζουν γιατρούς ή νοσηλευτικό προσωπικό. Φυσικά και ανησυχούμε γιατί δεν είναι δυνατόν ο άλλος να δουλεύει, να προσπαθεί να κάνει καλά τους ασθενείς και να έχει προπηλακισμούς και διώξεις μέσα στα νοσοκομεία τα ίδια και κανένας να μην παρεμβαίνει και κανένας να μην παίρνει θέση. Η διοίκηση οφείλει να το κάνει αυτό και έχει τη νομική της υπηρεσία. Η νομική υπηρεσία πρέπει να καλύπτει τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, είναι υποχρέωση τους».

«Ο καθένας λεει ότι θέλει, άλλος λέει γιατί τον διασωληνώσατε, άλλος ότι δεν υπάρχει covid ότι θέλει ο καθένας λέει και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι εκτός από το να ασκήσουμε την ιατρική να πρέπει να απαντάμε στον καθένα με τις ιδέες και τις αντιλήψεις που έχει και αυτό είναι απαράδεκτο γιατί όταν δημιουργούν τέτοια επεισόδια δεν μπορείς να δεις ούτε τον άρρωστο».

Για τις καταγγελίες Γιαννάκου για τις ΜΕΘ

«Η πρώτη τοποθέτηση του κ. Γιαννάκου ήταν ότι υπάρχουν κενά κρεβάτια σε ΜΕΘ τα οποία χρησιμοποιούν για VIP, αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι νοσοκομειακοί γιατροί ουδέποτε έχουν κρατήσει κρεβάτια για να βάλουν VIP, όταν έχουμε λίστες με 150-170 άτομα δεν κρατάμε κενά κρεβάτια για να βάλουμε VIP. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανένας γιατρός, δεν μπορεί να στοχοποιούμε τους γιατρούς. Αυτή ήταν η αρχική του τοποθέτηση μετά άλλαξε και είπε ότι υπήρχαν λίστα 43 κρεβατιών κλπ δεν ξέρω που αναφερόταν, εγώ αυτό που έχω να ξεκαθαρίσω είναι το εξής. Οι διαδικασίες για να μπει ένα άρρωστος σε μονάδα εντατικής θεραπείας είναι συγκεκριμένες, τις διαχειρίζονται οι γιατροί και το τμήμα που έχουν διασωληνώσει τον άρρωστο σε απλή κλίνη και οι γιατροί στις ΜΕΘ που έχουν τις λίστες. Γίνεται μεταξύ τους συνεννόηση και μόλις αδειάσει κρεβάτι μεταφέρουμε τον άρρωστο ο οποίος δεν πάει μέσα σε 5 λεπτά, θέλει διαδικασίες ένας διασωληνωμένος για να μεταφερθεί σε ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Χρειάζεται πολλά πράγματα για να γίνει η μεταφορά αυτή, χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα».

«Εμείς έχουμε μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ, αυτό έπρεπε να ήταν ο στόχος του κ.Γιαννακού ότι εμείς ζητάμε μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία, χρηματοδότηση στα νοσοκομεία και πάνω από όλα περισσότερες κλίνες ΜΕΘ. Αυτό πρέπει να πολεμήσουμε, αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε και αυτό πρέπει να αναφέρουμε».

Ακούστε τη συνέντευξή της

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS