Παγώνει το άνοιγμα της αγοράς στις 29 Μαρτίου -Τι λένε ειδικοί, τι θα γίνει με σχολεία, εστίαση

Παγώνει το άνοιγμα της αγοράς στις 29 Μαρτίου -Τι λένε ειδικοί, τι θα γίνει με σχολεία, εστίαση

Η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία και οι προβλέψεις για συνέχιση της κατάστασης αυτής φαίνεται ότι οδηγούν σε πάγωμα του ανοίγματος της αγοράς στις 29 Μαρτίου.

Μπορεί χθες να άνοιξαν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι, όμως το επόμενο βήμα φαίνεται ότι θα καθυστερήσει.

Οι ειδικοί, όπως και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έχουν κάνει λόγο για μια πολύ δύσκολη εβδομάδα με υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ενώ στα νοσοκομεία 681 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι.

Προς καθυστέρηση το άνοιγμα σε λιανεμπόριο και σχολεία

Οπως όλα δείχνουν θα πάει πιο πίσω από την 29η Μαρτίου το άνοιγμα του λιανεμπορίου με συνέπεια να πάνε ακόμη πιο πίσω το άνοιγμα στα σχολεία και ηεστίαση.

«Τα δεδομένα αυτών των ημερών και η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα δεν επιτρέπουν επιπλέον μέτρα χαλάρωσης, φαίνεται να βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας, ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να επιπεδώνεται αυτή η κατάσταση και να έρθει μετά και η υποχώρηση», δήλωσε ο Αχιλλέας Γκίκας, μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό και καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «όταν το σύστημα υγείας "αγκομαχάει" και επιστρατεύουμε γιατρούς για να διασφαλίσουμε την υγεία των πολίτων, είναι πρόωρο να μιλάμε για περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς».

Βατόπουλος: Δύσκολα να ανοίξει το λιανεμπόριο

Την εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο την επόμενη εξέφρασε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι το άνοιγμα είναι δυνατό μόνο αν γίνει με τέτοιο τρόπο που δεν θα αυξήσει την κινητικότητα. Πρόσθεσε, δε, ότι θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς το άνοιγμά τους αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την επιτροπή όσο και για την κυβέρνηση, αλλά αυτή είναι μια απόφαση πολιτική.

«Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του. Για το πρώτο δειλό άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό. Είναι μια αποσυμπίεση και ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

Σταμπουλίδης: Αποθαρρυντική η εικόνα για άνοιγμα της αγοράς

Στο άνοιγμα των κομμωτηρίων αναφέρθηκε ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Μιλώντας στον είπε ότι μελλοντικά οι αγορές από το λιανεμπόριο θα γίνονται με την αποστολή SMS στο 13032, απέφυγε ωστόσο να πει αν αυτό θα χρησιμοποιηθεί από τις 29 Μαρτίου, τονίζοντας ότι η εικόνα από τα νοσοκομεία της Αττικής είναι μάλλον αποθαρρυντική. Σε κάθε περίπτωση, είπε, τα δεδομένα που θα υπάρχουν προς το τέλος της εβδομάδας είναι εκείνα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τις τελικές αποφάσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS