Οπαδική βία: Τρομάζουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ - 118 επεισόδια μεταξύ «χούλιγκαν» το 2021

Οπαδική βία: Τρομάζουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ - 118 επεισόδια μεταξύ «χούλιγκαν» το 2021

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη έγινε η αφορμή να έρθουν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που κόβουν την ανάσα αναφορικά με την οπαδική βία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μέσα στο 2021 καταγράφηκαν 118 επεισόδια μεταξύ «χούλιγκαν», εκ των οποίων τα 46 έχουν γίνει μακριά από γήπεδα με ραντεβού φανατικών οπαδών ή νυκτερινές «περιπολίες» για να εντοπίσουν ανυποψίαστα θύματά τους.

Πλήθος κόσμου στο σημείο της δολοφονίας

Την ίδια ώρα, στο σημείο της δολοφονίας του άτυχου 19χρονου, οπαδοί όλων των ομάδων έχουν αφήσει ένα σημείωμα, μια ζωγραφιά, ένα λουλούδι στη μνήμη του.
Τα σημειώματα κάνουν έκκληση για ενότητα μεταξύ των ομάδων, με απλούς πολίτες να εκφράζουν τη βαθύτατη συγκίνησή τους για το χαμό του 19χρονου.

«Υπάρχει ανοχή σε αυτές τις καταστάσεις»

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA σχετικά με το φαινόμενο της οπαδικής βίας.

«Όταν το σύνθημα “όχι βία στα γήπεδα” σταματήσει να ακούγεται παρωχημένο και όταν μιλάμε για φιλάθλους και όχι οπαδούς, τότε θα αρχίσει να μην υπάρχει το φαινόμενο της οπαδικής βίας. Αν δρουν συγκεκριμένα κάποιοι με στόχο τη διάπραξη πλημμελημάτων ή και κακουργημάτων, ή αν υπάρχει και οικονομικό όφελος, τότε μιλάμε για συμμορία. Με τις νέες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές. Η ανθρωποκτονία διώκεται πλέον μόνο με ποινή ισόβιας κάθειρξης, και τα ισόβια είναι πλέον 18 έτη πραγματικής έκτισης της ποινής», είπε η κ. Βαρελά.

«Υπάρχει ανοχή σε αυτές τις καταστάσεις, σε αυτούς τους μισθοφορικούς στρατούς που κυκλοφορούν και τον χουλιγκανισμό. Η βιντεοσκόπηση στα γήπεδα και η κάρτα φιλάθλου δεν επαρκούν ως μέτρα προληπτικά για την εξάρθρωση της οπαδικής βίας. Αν υπάρχει διά βίου απομάκρυνση οποιουδήποτε διαπράξει πλημμέλημα ή κακούργημα, θα υπάρξει» πρόσθεσε η ίδια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS