Η ομίχλη εξαφάνισε το λιμάνι της Σούδας: «Ακούγαμε τα πλοία αλλά δεν τα βλέπαμε» [βίντεο]

Περιπετειώδης ήταν η άφιξη των πλοίων στο λιμάνι της Σούδας, λόγω της πυκνής ομίχλης που σκέπασε την Τετάρτη την πόλη των Χανίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ο κύριος Κώστας Φραγκοστεφανάκης, που δημοσίευσε και το βίντεο, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ομίχλη ήταν τόσο πυκνή στο λιμάνι της Σούδας που ακούγαμε τα πλοία αλλά δεν τα βλέπαμε. Είχαν μπει ήδη στο λιμάνι και σφύριζαν καθώς πλησίαζαν το ένα το άλλο. Ήταν σχεδόν δίπλα μας ακούγαμε τις μηχανές αλλά άργησαν πολύ να φανούν. Ήταν δύσκολο το να προσεγγίσουν με ασφάλεια το λιμάνι λόγο της πυκνής ομίχλης. Με την εξωτερική βοήθεια από ξηράς μπόρεσε μετά από αρκετή ώρα να δέσει πρώτο το KYDON PALACE και μετά από 35 λεπτά περίπου να δέσει και το BLUE GALAXY».

Το δεύτερο πλοίο έδεσε μετά από δυόμιση ώρες στο λιμάνι της Σούδας

Το KYDON PALACE μπαίνει δεύτερο στον κόλπο της Σούδας, πίσω από το BLUE GALAXY περίπου 20 λεπτά. Το KYDON PALACE καταφέρνει με την πρώτη προσπάθεια και προσεγγίσεις την προβλήτα πρώτος έχοντας εξωτερική βοήθεια από ξηράς, που ενημερώνει τον καπετάνιο για την απόσταση από την προβλήτα και πως να την προσεγγίσει με ασφάλεια και με την βοήθεια της νταλίκας που είχε αναμμένα τα φώτα. Με αποτέλεσμα να δέσει το KYDON PALACE πρώτο με ασφάλεια και ώρα 07:10 στο λιμάνι της Σούδας.

Το BLUE GALAXY ενώ μπαίνει πρώτο στο κόλπο της Σούδας στις 18-5-2022 και ώρα 05:10 δεν καταφέρνει να προσεγγίσει την προβλήτα λόγο πυκνής ομίχλης και κάνει στροφή 180° και ξαναβγαίνει στα ανοιχτά του κόλπου, όπου μετά από 2 ώρες και 35 λεπτά περίπου με την τρίτη προσπάθεια του καπετάνιου προσεγγίζει την προβλήτα και το δένουν με ασφάλεια στις 07:45 στο λιμάνι της Σούδας.

 

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS