Όλυμπος: Έμπειρος οδηγός canyoning ο 43χρονος που σκοτώθηκε - Πώς έγινε το μοιραίο ατύχημα

Όλυμπος: Έμπειρος οδηγός canyoning ο 43χρονος που σκοτώθηκε - Πώς έγινε το μοιραίο ατύχημα

Στο πένθος έχει βυθιστεί η ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, μετά από την απροσδόκητη απώλεια του έμπειρου οδηγού και εκπαιδευτή κατάβασης φαραγγιών (canyoning), ο οποίος έχασε τη ζωή του στα φουσκωμένα νερά του ρέματος Ορλιά στον Όλυμπο μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που είχε προηγηθεί σήμερα Σάββατο (17/06).

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ τον εντόπισαν με πολλαπλές κακώσεις στο σώμα και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

43xronos383283

Άμεσα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης. Συνολικά επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα και έξι πυροσβέστες από τις ΠΥ Λιτοχώρου και Κατερίνης, 10 πυροσβέστες από την 2η και 8η ΕΜΑΚ καθώς και ομάδα Σ.μη.Ε.Α.

Ο 43χρονος ήταν οδηγός και εκπαιδευτής κατάβασης φαραγγιών. Στην ηλικία των μόλις 10 ετών ξεκίνησε να έχει επαφή με το βουνό κάνοντας πεζοπορίες στον Όλυμπο. Το 1995 κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή. Από το 2011 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Canyoning ως βοηθός οδηγού λαμβάνοντας εμπειρία και γνώσεις με συμμετοχή σε πολλές επαγγελματικές καταβάσεις και εξερευνήσεις νέων φαραγγιών σε όλη την Ελλάδα. Το 2016 απέκτησε την ιδιότητα του ο δηγού και εκπαιδευτή Canyoning από την Γερμανό-Αυστριακή Ομοσπονδία. Το 2019 ίδρυσε την Adventure in Greece.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ