Ο Don Leon είναι ο τράπερ της σπείρας με τα ΑΤΜ

Ο Don Leon είναι ο τράπερ της σπείρας με τα ΑΤΜ

O Don Leon είναι ο τράπερ που συνελήφθη ως φερόμενο μέλος της σπείρας που έκανε διαρρήξεις σε ΑΤΜ.

Η εν λόγω σπείρα είχε αποκομίσει κέρδη ύψους 710.000 ευρώ και ακολουθούσε συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

Αφού έκλεβαν αυτοκίνητα, συνήθως μεγάλου κυβισμού, επέλεγαν ΑΤΜ κυρίως στην επαρχία και σε απομακρυσμένα σημεία, για να έχουν μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο διαφυγής και εκτός τράπεζας για να έχει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Με τροχό και τη βοήθεια εκρηκτικών ανατίναζαν τα ΑΤΜ και έπαιρναν την κασετίνα με τα χρήματα. Διέφευγαν με τα κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια πυρπολούσαν, είτε με πλαστές πινακίδες προσπαθούσαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., περιγράφοντας τον τρόπο δράσης τους, έλεγαν ότι δεν χρειάζονταν πάνω από ένα λεπτό για να κάνουν τη διάρρηξη.

Σύλληψη τράπερ για διαρρήξεις ΑΤΜ -Τα βίντεο στα social

Σε βίντεο, που ανέβαζε στα social media, o τράπερ εμφανιζόταν με δεσμίδες με 50ευρα στα χέρια να τραγουδάει «μαύρο χρήμα κόβω τίγκα» (βίντεο του 2021, πριν συλληφθεί την πρώτη φορά).

@don_leon95 Mauro xrima kovo tigka 😵🤑😵 #fy #fyp #foryou #donleon ♬ πρωτότυπος ήχος - Don Leon

 

 

Σε άλλο βίντεο, πρόσφατο, τραγουδάει «από μικρός έχω το νου μου στην κομπίνα», ενώ φαίνεται να μετράει 50ευρα και 100ευρα.

@don_leon95 Δυο φορές τον μήνα δίνω το παρών στο τμήμα 🏧🏧🏧 #donleon #atm #acab #viral #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος - Don Leon

 

Τόσο ο τράπερ όσο και ένα ακόμη μέλος της σπείρας που εξαρθρώθηκε τώρα είχαν συλληφθεί ξανά για το ίδιο αδίκημα -για διαρρήξεις ΑΤΜ, δηλαδή- τον Ιούλιο του 2021. Η λεία της τότε σπείρας ανερχόταν σε 915.00 ευρώ. Ο τράπερ είχε μπει στη φυλακή, έμεινε 1,5 χρόνο και αποφυλακίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Μετά την αποφυλάκισή του ξεκίνησε η δράση της νέας σπείρας.

Για τη σύλληψή του το 2021 ο τράπερ φέρεται να είχε υποστηρίξει πως ήταν δύσκολα οικονομικά, του πρότειναν εύκολο χρήμα και δέχθηκε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ