Νικολάου για Κουφοντίνα: «Καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μεταφέρονται στον Κορυδαλλό»

Νικολάου για Κουφοντίνα: «Καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μεταφέρονται στον Κορυδαλλό»

Ξεκάθαρη θέση για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό πήρε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

«Δεν μπορεί με τίποτα κανείς κρατούμενος να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού εκτός αν είναι υπόδικος. Το αίτημά του κάθε κρατούμενο εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο. Την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών» σημείωσε η κ. Νικολάου σήμερα το πρωί στο Mega.

«Ελάχιστοι καταδικασμένοι της ”17Ν” έχουν μείνει στον Κορυδαλλό και θα φύγουν το αμέσως επόμενο διάστημα όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Ο Κορυδαλλός είναι κλειστός λόγω covid. Στην κατηγορία που εμπίπτει και ο Κουφοντίνας, καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μπαίνουν στον Κορυδαλλό. Κάναμε 1000 έκτακτες μεταγωγές βαρυποινιτών από τον Κορυδαλλό το τελευταίο διάστημα. Και όσοι απέμειναν θα φύγουν προσεχώς. Δεν ξεχωρίζουμε κρατούμενους, η γραμματεία μας είναι για όλους» πρόσθεσε με νόημα.

Σε ότι αφορά στο πώς κινείται η πλευρά Κουφοντίνα, δήλωσε ότι «από την αρχή δείξαμε τον δρόμο στον Κουφοντίνα δια της συνηγόρου του, ότι ο δρόμος για να δούμε να αν οι ενέργειες που έγιναν είναι νόμιμες είναι η δικαστική οδός. Κινήθηκε δικαστικά αυτή την εβδομάδα, έχουμε αποφάσεις δικαστηρίων, ακολουθούν κι άλλες. Δεν μπορούμε να προδικάζουμε αποφάσεις δικαστηρίων. Θα κριθούν όλα από το δικαστήριο».

Η κ. Νικολάου, επανέλαβε, ότι τα αιτήματα για μεταγωγές εξετάζονται από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ). Επισήμανε μάλιστα, ότι η συνήγορός του Δημήτρη Κουφοντίνα επικαλείται πλέον οικογενειακούς λόγους για την μεταφορά του στον Κορυδαλλό. «Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε όταν ήταν στις φυλακές της Κασσαβετείας. Μη τα χρησιμοποιούμε όλα όπως μας συμφέρει»

Σχετικά με την πορεία της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, η Σοφία Νικολάου, υπογράμμισε ότι «είναι σοβαρή η κατάστασή της υγείας του εδώ και μέρες. Από τη στιγμή που ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας η ζωή του είναι σε κίνδυνο. Αλλά οι γιατροί είναι από πάνω του. Φροντίζουν να μη φτάσουμε σε άλλες καταστάσεις».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS