Νέα βήματα προς την… ελευθερία: Τι αλλάζει από σήμερα – Ποια «προνόμια» θα έχουν οι εμβολιασμένοι

Νέα βήματα προς την… ελευθερία: Τι αλλάζει από σήμερα – Ποια «προνόμια» θα έχουν οι εμβολιασμένοι

Ένα σημαντικό βήμα προς την κανονικότητα έγινε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση και την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας κατά μία ώρα.

Ειδικότερα, από το Σάββατο, η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ η μουσική επανήλθε στην εστίαση, αν και μόνο σε εξωτερικούς χώρους και μόνο για καθήμενους. Επίσης, επαναλειτούργησε η εστίαση σε αεριζόμενες στοές με δύο εξόδους, ενώ αυξήθηκε και το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος.

Τι αλλάζει από σήμερα

Ωστόσο, νέα βήματα… ελευθερίας έρχονται από σήμερα Δευτέρα και συγκεκριμένα:

-Επανεκκινούνται οι πρακτικές εργαστηριακές ασκήσεις σε όλες τις σχολές και τις βαθμίδες

-Επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια με φυσική παρουσία και με rapid ή self test για μαθητές και καθηγητές

-Επιτρέπονται τα πανηγύρια σε περιφερειακές ενότητες με άνω του 50% εμβολιασμένους

Παράλληλα, από αύριο, Τρίτη, επαναλειτουργούν οι ερασιτεχνικές σχολές χορού με όλα τα πρωτόκολλα προστασίας, ενώ καταργείται το μέτρο της απόστασης των 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων στις λαϊκές και εφαρμόζεται το μέτρο της απόστασης τους ενός μέτρου.

Τέλος, από την 1η Ιουλίου, το όριο των καλεσμένων στις δεξιώσεις αυξάνεται στα 300 άτομα, από 100 που ισχύει σήμερα. Στους γάμους και τις βαπτίσεις θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι, θα επιτρέπεται η μουσική, αλλά θα απαγορεύεται ο χορός, ενώ στις ροτόντες θα πρέπει να κάθονται έως οχτώ άτομα.

Επίσης, από 1η Ιουλίου αναμένεται να καταργηθεί πλήρως και η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ποια «προνόμια» για εμβολιασμένους βρίσκονται στο τραπέζι

Την ίδια ώρα ολοένα και «φουντώνει» η συζήτηση για την εφαρμογή ενός πλαισίου που θα δίνει περαιτέρω ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΣΚΑΪ», τα εν λόγω σχέδια αναμένεται να αφορούν όσους έχουν εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση και έχει περάσει και το απαραίτητο διάστημα που απαιτείται για απόκτηση ανοσίας.

Τα συγκεκριμένα μέτρα θα αφορούν στην ελεύθερη είσοδο χωρίς μέτρα σε μαζικές εκδηλώσεις ψυχαγωγίας, όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, γήπεδα και κέντρα διασκέδασης, ενώ ενδεχομένως να τεθούν σε εφαρμογή όταν τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όλους, στα μέσα Ιουλίου.

Επίσης, στο τραπέζι έχει πέσει το ενδεχόμενο οι πλήρως εμβολιασμένοι να βγάλουν τις μάσκες τελείως σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα και από την 1η Ιουλίου.

Τα μέτρα ωστόσο, θα παραμείνουν ως έχουν για κλειστούς χώρους και καταστήματα εστίασης, με πιθανή τροποποίηση τους να συζητηθεί το επόμενο διάστημα εντός πλαισίου ενός διαφορετικού πακέτου μέτρων. Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται περισσότερες εξελίξεις αναφορικά με το πού θα καταλήξει ο κυβερνητικός σχεδιασμός και με το τι θα αποφανθεί η επιτροπή ειδικών.

Τέλος τα self test

Εξάλλου, ο ίδιος ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, γνωστοποίησε το περασμένο Σάββατο πως οι πλήρως εμβολιασμένοι θα εξαιρούνται από την 1η Ιουλίου από τη διαδικασία του υποχρεωτικού self testing.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ