Να απορριφθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή της ποινής του πρότεινε η εισαγγελέας

Να απορριφθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή της ποινής του πρότεινε η εισαγγελέας

Απορριπτική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η πρόταση της εισαγγελέως του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας ως προς το αίτημα που έχουν καταθέσει οι δικηγόροι του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή της ποινής του.

Η διάταξη που προβλέπει αναβολή εκτέλεσης ποινής, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, αναφέρεται σε κρατούμενο που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και όχι σε κρατούμενο που προκαλεί ο ίδιος βλάβη στον εαυτό του. Επίσης, όπως σημείωσε, και να αναβληθεί η ποινή του, θα μείνει στο νοσοκομείο, γιατί η αποκατάσταση θα πάρει πολύ χρόνο, ενώ είναι άγνωστο αν θα διακόψει την απεργία πείνας-δίψας, καθώς το αίτημά του είναι η μεταγωγή. 

Ετσι, η εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα της πλευράς του αρχιεκτελεστή της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα. Η συνεδρίαση του δικαστηρίου στη Λαμία συνεχίζεται.

Οι δικηγόροι του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός, έχουν καταθέσει, πέρα από το αίτημα αναβολής της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία του, και αίτημα να εξεταστεί η νομιμότητα της μεταγωγής του πολυισοβίτη στις φυλακές Δομοκού.

Την οριστική απόφαση θα τη λάβει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Εξω από τα δικαστήρια υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι.

Ο Θέμης Σοφός για το αίτημα Κουφοντίνα

Ο Θέμης Σοφός, μιλώντας στον Real fm, εξήγησε ότι η αίτηση διακοπής της ποινής αφορά συγκεκριμένα την προσωρινή διακοπή της ποινής, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα και να συνεχίσει μετά την έκτιση της ποινής του.

Όσον αφορά την προσφυγή κατά της απόρριψης αιτήσεως επαναμεταγωγής Κουφοντίνα, τόνισε ότι είναι προπαγανδιστική η τοποθέτηση από διάφορες πλευρές ότι η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει τη χάρη στον κρατούμενο να πάει εκεί όπου εκείνος θέλει. «Ο Κουφοντίνας δεν ζήτησε να πάει όπου εκείνος θέλει, αλλά εκεί όπου ο νόμος προβλέπει», υποστήριξε ο Θέμης Σοφός.

Επίθεση σε τράπεζα στο Μαρούσι

Επίθεση με βαριοπούλες και σφυριά έκαναν άγνωστοι τα ξημερώματα στο Μαρούσι. Η επίθεση έγινε γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με γρήγορες κινήσεις, προκάλεσαν φθορές στο εξωτερικό μέρος του υποκαταστήματος της τράπεζας, ραγίζοντας τις τζαμαρίες.

Οι κινήσεις των δραστών έχουν καταγραφεί από τουλάχιστον τέσσερις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται έξω αλλά και εντός του υποκαταστήματος. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η ενέργεια εκτιμάται πως έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS