Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα μέτρα για τα Χριστούγεννα - Rapid test και για τους εμβολιασμένους σε εστίαση και διασκέδαση

Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα μέτρα για τα Χριστούγεννα - Rapid test και για τους εμβολιασμένους σε εστίαση και διασκέδαση

Η μεγάλη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους του κοροναϊού έχουν θέσει τις αρχές σε κατάσταση συναγερμού

Νέα μέτρα με στόχο την ανάσχεση της μετάλλαξης Όμικρον αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Ο κρύος καιρός της εποχής καθώς και ο αναπόφευκτος συνωστισμός λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν αφήνουν πολλά περιθώρια εφησυχασμού στην κυβέρνηση, την ώρα μάλιστα που ένα υψηλό ποσοστό πολιτών επιμένει στην ανεύθυνη στάση έναντι των ιδίων αλλά και συνολικά έναντι της κοινωνίας αποφεύγοντας τον σωτήριο εμβολιασμό.

Η μεγάλη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους του κοροναϊού έχουν θέσει σε νέα βάση όσα γνωρίζαμε για την πανδημία. Όλο και περισσότεροι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας τη λήψη νέων μέτρων με στόχο να μην εξαπλωθεί ο ιός.

Στην κατεύθυνση αυτή επιστήμονες και κυβέρνηση προσανατολίζονται στην εφαρμογή ενός νέου μέτρου κατά τη διάρκεια των εορτών.

Η διαφορά με όσα έχουν θεσπιστεί το προηγούμενο διάστημα είναι ότι αυτή τη φορά αφορά τους εμβολιασμένους οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αρνητικό τεστ (rapid ή PCR) προκειμένου να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, επιβαρυνόμενοι με το ανάλογο κόστος.

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Επιδημιολόγων και στη συνέχεια η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, και σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογα με τη διάρκεια των συνεδριάσεων, θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις σήμερα Τρίτη ή το αργότερο νωρίς το πρωί της Τετάρτης από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Οι πρώτες ενστάσεις

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης (21/12), τόσο ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, όσο και ο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξέφρασαν την ενστάσεις για υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους για τις γιορτές των Χριστουγέννων. 

Στην ερώτηση αν η Επιτροπή έχει κάνει σχετική εισήγηση στην κυβέρνηση, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υπογράμμισε πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τρίτης και ως εκ τούτου δεν έχει προηγηθεί κάποια εισήγηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ