Με κρύο ξεκινάει η εβδομάδα -Πού αναμένονται αρνητικές θερμοκρασίες, βροχές και καταιγίδες

Με κρύο ξεκινάει η εβδομάδα -Πού αναμένονται αρνητικές θερμοκρασίες, βροχές και καταιγίδες

Συνεχίζεται ο κρύος καιρός και τη Δευτέρα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, με τον ίδιο να προσθέτει ωστόσο ότι δεν προβλέπεται άλλη τόσο κρύα ημέρα όπως η σημερινή, έως τουλάχιστον τις επόμενες δέκα ημέρες.

Αρνητικές θερμοκρασίες θα σημειωθούν το πρωί κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, ακόμα και -7οc στα βορειοδυτικά. Από την Τρίτη ξανά νοτιοδυτικοί άνεμοι, βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και άνοδος της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, για τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από το απόγευμα στα δυτικά θα συννεφιάσει τοπικά και ίσως σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Το βράδυ από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Στα βόρεια έως 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι 14 με 16 βαθμούς Τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί τοπικά ισχυρός παγετός.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Στη Θεσσαλονίκη επίσης γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόβλεψη της ΕΜΥ για τη Δευτέρα (27/12)
Στο Ιόνιο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -09 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 00 έως 15 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν και στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -09 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα παραθαλάσσια και τα νησιά του Ιονίου, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ