Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα

Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα

Στις προκλήσεις της Τουρκίας, η οποία αργά το βράδυ χθες εξέδωσε νέα Navtex για τις επιχειρήσεις έρευνας του Oruc Reis, η Ελλάδα απάντησε με  αντι-Navtex.

Αναλυτικότερα, η ελληνική Navtex εκδόθηκε από τον σταθμό της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού στο Ηράκλειο ως απάντηση στη νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας για έρευνες του Oruc Reis σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο, και με την οποία παρατείνονται έως τις 27 Οκτωβρίου  οι έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα η Τουρκία αξιώνει την αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών.

Σύμφωνα με την ελληνική Navtex, η τουρκική Navtex αφορά «σε μη εγκεκριμένη δραστηριότητα» και είναι «παράνομη» διότι η περιοχή που εκτείνεται «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα». Τονίζεται επίσης ότι ο σταθμός της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού στο Ηράκλειο έχει τη δικαιοδοσία για την έκδοση μηνυμάτων στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

 Ακολουθεί η ελληνική Navtex:

 ZCZC HA05

212200 UTC OCT 20 IRAKLEIO STATION NAVWARN 618/20

 KASTELORIZO SEA

 1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX MESSAGE NUMBER FA17-1314/20 IN HELLENIC NAVTEX SERVICE AREA, REFERRING TO UNAUTHORIZED AND

 ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE

GREEK CONTINENTAL SHELF. IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO

 BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.

2. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX

MESSAGE NUMBER FA17-1314/20.

  3. CANCEL THIS MESSAGE 272059 UTC OCT 20.

Η κίνηση της Τουρκίας να εκδόσει νέα Navtex δεν έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς σχετικά δημοσιεύματα σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν προϊδεάσει για την εξέλιξη η οποία ήρθε λίγες ώρες μετά την καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας στην Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS