Μαρινέλλα: Την πορεία της υγείας της σπουδαίας ερμηνεύτριας αναλύουν οι ειδικοί
Featured

Μαρινέλλα: Την πορεία της υγείας της σπουδαίας ερμηνεύτριας αναλύουν οι ειδικοί

Για την υγεία της σπουδαίας ερμηνεύτριας του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλας, έπειτα από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στο Ηρώδειο μιλούν οι ειδικοί, παραδέχωντας ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Συγκεκριμένα, η αγωνία για την εξέλιξη της υγείας της Μαρινέλλας παρατείνεται ενώ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Υγεία». Ωστόσο, το γεγονός πως η κατάστασή της παραμένει σταθερή δίνει μικρά περιθώρια αισιοδοξίας για την πορεία της υγείας της, ωστόσο οι γιατροί έχουν τονίσει πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Οι τελευταίες πληροφορίες σύμφωνα με το MEGA, θέλουν τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού να παρουσιάζει κινητά προβλήματα από την αριστερή πλευρά του σώματός της, τόσο στα άνω, όσο και στα κάτω άκρα, με τα επόμενα δύο με τρία 24ωρα να θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά.

Σημειώνεται πως η Μαρινέλλα, λίγες ώρες πριν τη συναυλία της το βράδυ της Τετάρτης (25/9) στο Ηρώδειο, είχε παραπονεθεί για έντονο πονοκέφαλο. Παράλληλα, η ίδια έχει ανοίξει τα μάτια της και έχει αναγνωρίσει τον γιατρό της, τον κύριο Πολιτάκη, αλλά και την κόρη της, η οποία φυσικά δεν έχει φύγει στιγμή από το πλευρό της.

Μαρινέλλα: Η κόρη της, Τζωρτίνα - Τι ζήτησε από τους γιατρούς

Την ίδια στιγμή που η Μαρινέλλα εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η κόρη της, Τζωρτίνα Σερπιέρη, είναι συνεχώς στο πλευρό της.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες της εκπομπής «Happy Day» στον Alpha, η Τζωρτίνα Σερπιέρη ζήτησε από τον νευροχειρουργό να μην προχωρήσουν σε κάποια χειρουργική επέμβαση, καθώς - όπως ανέφερε - ο οργανισμός της θα μπορούσε να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο και να μην αντέξει η καρδιά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρινέλλα μίλησε στην κόρη της μέσα από την εντατική, σήμερα το πρωί λέγοντάς της με χιούμορ: «Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα».

Ματίνα Παγώνη: Είναι πλέον θέμα οργανισμού

Από την πλευρά της, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να περάσουν τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις των γιατρών.

«Κανένας δεν μπορεί να σας πει αυτή τη στιγμή την εξέλιξη αν δεν περάσουν δύο με τρία 24ωρα. Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά είναι τα πιο δύσκολα εγκεφαλικά. Τα ισχαιμικά εγκεφαλικά είναι ευκολότερα και μπορούμε πιο γρήγορα να δούμε την εξέλιξή τους», είπε αρχικά η Ματίνα Παγώνη.

«Η εγκεφαλική αιμορραγία έχει ένα βασικό σύμπτωμα: έντονη κεφαλαλγία, την οποία -όπως αναφέρουν όλοι- την αγνόησε για να βγει στη σκηνή», πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη.

«Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και επιμονή για να δούμε αν η αιμορραγία επεκτείνεται ή σταθεροποιείται. Η εγκεφαλική αιμορραγία έχει ένα βασικό σύμπτωμα, την έντονη κεφαλαλγία. Είναι πλέον θέμα οργανισμού. Η ηλικία, το στρες παίζουν πάρα πολύ μεγάλο ρόλο», ανέφερε.

«Κανένας δεν αντιλήφθηκε ότι μπορεί να είχε πάθει κάτι σοβαρό»

«Είχα πάει με πολλή λαχτάρα για να ακούσω την κα Μαρινέλλα και πραγματικά ξεκίνησε την είσοδό της… μπήκε και είχε ένα εκτόπισμα, πολύ καθηλωτική, όλο το Ηρώδειο είχε απόλυτη σιωπή και την άκουγε με ευλάβεια», λέει στο MEGA η τραγουδίστρια Στέλλα Κονιτοπούλου, που ήταν παρούσα στο Ηρώδειο.

«Στη συνέχεια ανέβηκε επάνω, είπε το πρώτο τραγούδι, το τέλειωσε κανονικά, βγήκε από την σκήνη, άλλαξε ρούχα και επέστρεψε και στο δεύτερο κουπλέ, δεν πρόλαβε να τελειώσει το ρεφρέν, έπεσε κάτω. Κανένας δεν αντιλήφθηκε ότι μπορεί να είχε πάθει σοβαρό, κανένας δεν κουνήθηκε από τη θέση του, όλοι κοιτούσαν. Αμέσως ανέβηκε ο γιατρός της, τη σήκωσαν και την έβγαλαν, την ώρα όμως που τη σήκωσαν εγώ την είδα και είχε επαφή με το περιβάλλον».

Όπως λέει η κα Κονιτοπούλου:

«Την ώρα που βγήκε από την σκήνη, η ορχήστρα της συνέχιζε και ήταν πάνω στο stage. Αυτό δείχνει ότι δεν είχαν καταλάβει και αυτοί τι ακριβώς είχε συμβεί. Μετά από 5 λεπτά φεύγει η ορχήστρα και μετά από ένα 10λεπτο βγήκε η ανακοίνωση. Σε αυτό το 10λεπτο όλο το κοινό ήταν σοκαρισμένο, δε μιλούσαν, ήταν ακούνητοι, περίμεναν να δουν τι έχει συμβεί».

Νίκος Καπραβέλος: «Είναι ευτύχημα που η Μαρινέλλα δεν έχει χάσει πλήρως τις αισθήσεις της»

Ο Νίκος Καπραβέλος ανέλυσε την κατάσταση της υγείας της σπουδαίας ερμηνεύτριας. Ο συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, αφού, όπως είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, αν το πρόβλημα δεν επεκταθεί και η κατάσταση της κορυφαίας ερμηνεύτριας σταθεροποιηθεί, η Μαρινέλλα μπορεί να κερδίσει τη μάχη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δίνει τη δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μιλάμε για ένα όργανο του σώματος που ρυθμίζει τη λειτουργία όλων των άλλων οργάνων. Είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση, ακόμα κι όταν είσαι νέος. Πόσω μάλλον όταν ο ασθενής είναι ηλικιωμένος. Αυτή τη στιγμή χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί».

Και συνέχισε: «Είναι ευτύχημα που η Μαρινέλλα δεν έχει χάσει πλήρως τις αισθήσεις της και δεν έχει διασωληνωθεί. Αυτό σημαίνει ότι ζωτικές λειτουργίες μπορεί να τις ελέγξει. Τώρα αν περιοριστεί βλάβη, αν δεν επεκταθεί και δεν πρηστεί, τότε έχουμε πολλές ελπίδες να τα βγάλει πέρα και μετά από μια μακροχρόνια αποθεραπεία να την έχουμε δίπλα μας».

Τέλος, ο κ. Καπραβέλος είπε: «Αξίζει τον κόπο να κάνουμε τα πάντα και μπορούμε να τα καταφέρουμε», προσθέτοντας ότι «αυτό που έπαθε η Μαρινέλλα στο Ηρώδειο θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε. Δεν σημαίνει ότι αν κάποιος παρέμενε σπίτι του, θα μπορούσε να το αποφύγει».

«Υπάρχει πάντα ο φόβος της επιδείνωσης»

Από την πλευρά του, ο νευροχειρουργός Νικόλαος Μαραθεύτης, σημειώνει:

«Είχε αρχίσει η αιμορραγία μέσα στον εγκέφαλο, είχε επηρεαστεί και κινητικά γι’ αυτό και έπεσε στην σκηνή αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλης έκτασης το επεισόδιο ώστε να προκαλέσει απώλεια των αισθήσεων. Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια μερικές φορές έχουν μια εξέλιξη προς το χειρότερο. Στην αρχή είναι πιο ήπια τα συμπτώματα και όσο περνάνε οι ώρες γίνονται χειρότερα».

«Αυτή ήταν η αρχική εκδήλωση του επεισοδίου και η οποία δεν ήταν τόσο βαριά εικόνα γι’ αυτό και ο θεράπων ιατρός κάλεσε το ασθενοφόρο και τη μετέφερε κανονικά στο νοσοκομείο. Από εκεί και πέρα μπορεί, υποθέτω, να έγινε κάπως χειρότερη η εικόνα, ίσως να είδαν και ένα μεγαλύτερο αιμάτωμα στην εξέταση που έκαναν και γι’ αυτό παραμένει τώρα στη ΜΕΘ. Από την στιγμή που ένας άνθρωπος είναι σε αυτήν την ηλικία και υφίσταται ένα αιμορραγικό εγκεφαλικό, σίγουρα θέλει αυξημένη φροντίδα γιατί υπάρχει πάντα ο φόβος της επιδείνωσης».

«Αυτές οι αιμορραγίες συνήθως σταματάνε από μόνες τους. Επηρεάζεται μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου και ανάλογα είναι και τα συμπτώματα. Και από την έκταση του αιματώματος», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον γιατρό:

«Ο φόβος μας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μη μεγαλώσει πολύ το αιμάτωμα ώστε να πιέσει πολύ τον εγκέφαλο και να προκαλέσει βαρύτερη εικόνα, από εκεί και πέρα το αίμα αυτό σταματάει κάποια στιγμή οπότε δεν έχουμε κίνδυνο σε αυτό. Τα αιματώματα αυτά απορροφώνται μόνα τους από τον εγκέφαλο αρκεί να μην είναι πολύ μεγάλα. Όσο περνούν οι μέρες και δεν υπάρχει επιδείνωση, αυτό είναι θετικό».

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ