Μανωλόπουλος: Lockdown για τους ανεμβολίαστους και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Μανωλόπουλος: Lockdown για τους ανεμβολίαστους και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, εκφράζοντας την ανησυχία του καθώς εξακολουθεί να καταγράφεται υψηλός αριθμός κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, «δεν υπάρχουν πολλά σημάδια ότι θα μειωθούν σημαντικά (σ.σ. τα κρούσματα). Έχουν σταθεροποιηθεί, ίσως έχουν και μια μικρή μείωση, αλλά αυτή η εικόνα συνεχίζεται. Άρα νομίζω ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να λέμε ότι τα μέτρα δουλεύουν. Εν μέρει σταμάτησαν τον ρυθμό ανάπτυξης, αλλά θα πρέπει να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε τα κρούσματα», υπογραμμίζει.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει την επιβολή lockdown για τους ανεμβολίαστους επισημαίνοντας ότι «κάθε ανεμβολίαστος που μπαίνει σε κάθε χώρο θα προκαλέσει ζημιά», ενώ μια λύση θα ήταν και η είσοδος τους σε όλους τους χώρους με αρνητικό rapid test.

Το άλλο μέτρο, σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, που πρέπει να ληφθεί είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε χαμηλότερες ηλικίες, ίσως από τα 50 έτη, αλλά και σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, ξεκινώντας από τους εργαζομένους στην εστίαση, στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS