«Λυγίζουν» τα νοσοκομεία – Δραματικές ώρες με ρεκόρ διασωληνωμένων

«Λυγίζουν» τα νοσοκομεία – Δραματικές ώρες με ρεκόρ διασωληνωμένων

Δραματικές ώρες περνάει το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, με τα νοσοκομεία της Αττικής να θυμίζουν πλέον «πεδίο μάχης», καθώς ο κοροναϊός συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημά του.

Χθες Δευτέρα, ημέρα που συνήθως καταγράφονται λίγα θετικά κρούσματα, λόγω των λιγότερων αποτελεσμάτων σε σχέση με τις άλλες ημέρες της εβδομάδας, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ανήλθε στα 1.707, ενώ των διασωληνωμένων ανήλθε στο ρεκόρ των 681.

Αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε και στον αριθμό των απωλειών, καθώς αναφέρθηκαν 69 θάνατοι, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός για το 2021.
Την ίδια ώρα, τρόμο προκαλεί και ο αριθμός των νοσηλευόμενων, που πλέον έχει σπάσει το «φράγμα» των 5.000, όταν ακόμη και την περίοδο του περασμένου Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου, δεν είχε υπερβεί τους 4.800.

Δεν διαφαίνεται γρήγορη αποκλιμάκωση

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί δεν «βλέπουν», δυστυχώς, γρήγορη αποκλιμάκωση της δραματικής κατάστασης.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, οι διασωληνωμένοι μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου ενδέχεται να «αγγίξουν» τους 1.000, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στην Αττική.

Η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, καθώς καταγράφει τα μισά περιστατικά της χώρας, ενώ ακολουθεί σταθερά η Θεσσαλονίκη.
Χθες, στο λεκανοπέδιο καταγράφηκαν 801 κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη 130.
Στην τρίτη θέση της λίστας με τα περισσότερα κρούσματα βρίσκεται η Αχαΐα με 116 μολύνσεις, ενώ η Λάρισα κατέγραψε 74 νέα κρούσματα.

Εν τω μεταξύ, στα ύψη έχει εκτιναχθεί ο δείκτης θετικότητας του κοροναϊού, «αγγίζοντας» το 12,1% το τελευταίο 24ωρο.

Προχωρά η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

Σήμερα, εν τω μεταξύ, αναμένεται να παρουσιαστούν οι 206 γενικοί γιατροί, παθολόγοι και πνευμονολόγοι που θα ενισχύσουν τα κρατικά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.
Τα φύλλα επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας και διεκπεραιώνονται από την Αστυνομία, ενώ ήδη από χθες παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ, διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και ξεκίνησε η παράδοσή τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ