Σύψας: Δεν θα ανοίξει τίποτα στις 7 Δεκεμβρίου, ούτε τα σχολεία

Σύψας: Δεν θα ανοίξει τίποτα στις 7 Δεκεμβρίου, ούτε τα σχολεία

Ο Νίκος Σύψας σε δηλώσεις του τόνισε πως δεν βλέπει πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου, τελική (προς το παρόν) ημερομηνία του lockdown.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, απάντησε πως προσωπική του άποψη είναι ότι δεν θα πρέπει να ανοίξει τίποτε στις 7/12, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου και της εστίασης.

«Η εκτίμησή μου είναι πως δεν ανοίξει τίποτα στις 7 του μηνός. Ούτε τα σχολεία. Μακάρι να υπάρχει γρήγορη αποκλιμάκωση αλλά με τα τωρινά δεδομένα δεν το πιστεύω» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σύψας τόνισε πως τα κρούσματα παρουσιάζουν μία σημαντική μείωση το τελευταίο διάστημα, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους διασωληνωμένους και γι’ αυτό, θεωρεί, πως πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα.

«Χριστούγεννα θα κάνουμε και του χρόνου, δεν χάθηκε ο κόσμος. Υπάρχει μια διαφορά φάσης ανάμεσα στη πτώση κρουσμάτων και την αντίστοιχη σε διασωληνωμένους και θανάτους. Όταν θα υπάρχει κι εκεί μια ανάλογη πτώση, τότε θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να μιλάμε για κάποια χαλάρωση των μέτρων», σημείωσε.

Σύψας: Οσο πιο κοντά στις γιορτές ανοίξει το λιανεμπόριο, τόσο το καλύτερο

Οσον αφορά το λιανεμπόριο, τόνισε πως όσο πιο αργά προς τις γιορτές ανοίξει, τόσο το καλύτερο. «Βλέπω ανέφικτο να ανοίξει το λιανεμπόριο άμεσα. Θα υπάρξει συνωστισμός και διασπορά που σε 15 μέρες θα δώσει πάλι κρούσματα. Οσο πιο κοντά στην γιορτινή περίοδο ανοίξουμε, τόσο το καλύτερο», είπε, ενώ τέλος, αναφερόμενος στην εστίαση, απάντησε πως τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για να ανοίξουν τα μαγαζιά.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα στην εστίαση. Είναι σημείο υπερμετάδοσης και το είδαμε το καλοκαίρι στα νησιά ή σε γυμναστήρια. Θα είναι πάντως το τελευταίο βήμα που θα γίνει στο άνοιγμα, αν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες», ανέφερε ο κ. Σύψας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS