Lockdown: Στάλθηκαν 4,7 εκατομμύρια SMS στο 13033 σε ένα 24ωρο

Lockdown: Στάλθηκαν 4,7 εκατομμύρια SMS στο 13033 σε ένα 24ωρο

Τεράστια ήταν η χρήση του 13033 κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, λαμβάνοντας συνολικά περίπου 4,7 εκατομμύρια SMS από πολίτες.

Η είδηση μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, που επικαλείται κύκλους του υπουργείου Εργασίας.

Από το πρωί του Σαββάτου, παρότι τέθηκε σε εφαρμογή το lockdown, παρατηρήθηκε κίνηση στους δρόμους.

Αποδεκτή κρίνεται κάθε μετακίνηση (με τη χρήση σχετικής βεβαίωσης ή sms), δηλαδή για λόγους:

εργασίας, μετάβασης στο σχολείο, υγείας, μετάβασης σε εν λειτουργία κατάστημα, μετάβασης σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, κίνησης για παροχή βοήθειας ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο, κηδεία ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση σωματική άσκηση ή κίνηση για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου ή σίτιση αδέσποτων εντός του Δήμου

Αντίθετα, τις βραδινές ώρες οι μετακινήσεις επιτρέπονται για:

λόγους εργασίας, έκτακτης ανάγκης υγείας, σωματικής άθλησης κοντά στην οικία και κίνηση με κατοικίδιο επίσης σε κοντινή απόσταση από την οικία.

Ως προς την μετάβαση στους χώρους εργασίας, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο και την άδεια μετάβασης στη δουλειά τους, της οποίας το υπόδειγμα είναι διαθέσιμο από πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ενώ χορηγείται από τον ιδιοκτήτη. Αν υπάρξει οποιαδήποτε επιπλοκή, τότε θα ισχύσει βεβαίωση κυκλοφορίας του εργαζόμενου, η οποία είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr.

Τρεις άξονες ελέγχων της ΕΛΑΣ για την τήρηση των μέτρων

Νέο σχέδιο εντατικότερων ελέγχων αναμένεται να εφαρμόσει από το πρωί της Δευτέρας η Ελληνική Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Τις δύο πρώτες ημέρες του lockdown ήταν σαββατοκύριακο και κατά συνέπεια ο κίνδυνος των παραβάσεων ήταν μεγαλύτερος αλλά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιδιώκει να διατηρήσει τους εντατικούς ελέγχους.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό ανακλήθηκαν όλες οι άδειες στην Αστυνομία προκειμένου να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη στους ελέγχους των πολιτών. Να σημειωθεί πως το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 55.724 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 585 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και 698 για μη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων ενώ επεβλήθησαν και αντίστοιχα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από σήμερα θα αυξηθούν ως και 30% οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ που θα κινούνται σε τρεις άξονες:

Πρώτον, σαρωτικοί έλεγχοι σε δρόμους, λεωφορεία ακόμη και σε πεζούς. Δεύτερον, μπλόκα στα διόδια προκειμένου να μην υπάρχουν μετακινήσεις απο νομό σε νομό με στόχο να μην περάσει κανένα αυτοκίνητο χωρίς να ελεγχθεί αν ο οδηγός διαθέτει την απαιτούμενη άδεια. Τρίτον, εντατικοί έλεγχοι και άμεση κινητοποίηση οπουδήποτε υπάρχει συγκέντρωση ατόμων και άμεση επέμβαση για την επιβολή προστίμων και την απομάκρυνση τους. Όπως έγινε χθες το απόγευμα με την προσαγωγή 14 ατόμων - αρνητών μάσκας που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν. Όλες οι ενέργειες θα γίνονται σε συνεννόηση με εισαγγελείς που θα είναι σε ετοιμότητα ενώ όπου κρίνεται σκόπιμο θα χρησιμοποιούνται και drones για την διαπίστωση περιπτώσεων συγχρωτισμού και συγκεντρώσεων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ