Lockdown: Οι Αθηναίοι γέμισαν παραλίες και πάρκα το Σαββατοκύριακο παρά τις συστάσεις

Lockdown: Οι Αθηναίοι γέμισαν παραλίες και πάρκα το Σαββατοκύριακο παρά τις συστάσεις

Ο καλός καιρός του Σαββατοκύριακου φαίνεται πως έδωσε την ευκαιρία στους Αθηναίους να αγνοήσουν το lockdown και να… ξεχυθούν σε παραλίες, βουνά, πλατείες και πάρκα.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αποτέλεσαν μια καλή δικαιολογία για τους πολίτες να «δραπετεύσουν» παρά τα μέτρα, με την αστυνομία να προσπαθεί είτε με συστάσεις, είτε με… πρόστιμα να συνετίσει τους πολίτες. Ωστόσο ήταν τόσο μεγάλη η έξοδος των Αθηναίων που ήταν πρακτικά αδύνατον να διαχειριστούν όλες τις εστίες συνωστισμού που καταγράφηκαν σε δεκάδες σημεία στο λεκανοπέδιο.

Τα περιπολικά είτε με την χρήση σειρήνας, είτε με ηχητικά μηνύματα, δεν φάνηκε να πτοούν τον κόσμο στο Καβούρι που γέμισε την παραλία παρά το απαγορευτικό. Αντίστοιχες ήταν οι εικόνες στον Αστέρα Βουλιαγμένης, την Γλυφάδα και σε όλο το παραλιακό μέτωπο των Νοτίων Προαστίων, ενώ και στο κέντρο της Αθήνας οι συνοικίες ήταν ασφυκτικά γεμάτες από κόσμο και δεν θύμιζαν σε τίποτα συνθήκες lockdown.

Ιδια εικόνα και στην Πάρνηθα καθώς σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων με αρκετούς να επιλέγουν το βουνό ως προορισμό για το Σαββατοκύριακο.

ΕΛ.ΑΣ: 1.644 παραβάσεις και πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις

Το Σάββατο μόνο, οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποίησαν συνολικά 73.578 ελέγχους σε όλη τη χώρα, εντοπίζοντας 1.644 παραβάσεις. Πρόστιμα 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση βεβαιώθηκαν σε 1.310 άτομα. Τα 450 από αυτά καταγράφηκαν στην Αττική. Οσον αφορά τη μη χρήση μάσκας, οι παραβάσεις σε όλη την χώρα έφτασαν τις 326. Πρόστιμα επιβλήθηκαν και για συναθροίσεις, με την αστυνομία να παρεμβαίνει σε τρία πάρτι στην Αττική και σε ένα στην Κρήτη. Σε όλες τις περιπτώσει επιβλήθηκαν πρόστιμα των 3.000 ευρώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ