Lockdown -Λινού: Καλώς ανοίγουμε, όμως χρειάζονται μέτρα -Εμβόλια στον ευαίσθητο πληθυσμό, τεστ σε όσους κινούνται

Lockdown -Λινού: Καλώς ανοίγουμε, όμως χρειάζονται μέτρα -Εμβόλια στον ευαίσθητο πληθυσμό, τεστ σε όσους κινούνται

Την πεποίθηση ότι είναι η στιγμή να ξεκινήσει η χαλάρωση μέτρων του lockdown, αλλά με αυστηρή επιτήρηση, εξέφρασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Ερωτηθείσα για τα σενάρια ανοίγματος της αγοράς και επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων, η κυρία Λινού είπε ότι «καλώς ανοίγουμε», επισημαίνοντας ότι «δεν έχουμε άλλες επιλογές. Ομως δεν βλέπω να έχουν ληφθεί τα μέτρα που λέγαμε, όπως η πολύ έντονη επικοινωνία για χρήση μάσκας και αποστάσεων, η αξιοποίηση του φυσικού αερισμού και η τηλεργασία».

Αναφορικά με τον σχεδιασμό για τα self tests, η καθηγήτρια είπε ότι «θα πρέπει να δούμε αν με την αυτοεξέταση (self test) θα υπάρξει επαρκής ιχνηλάτηση. Οταν θα μπορούμε να ιχνηλατούμε ταυτόχρονα τους θετικούς και να δίνουμε οδηγίες για απομόνωση και σε αυτούς και στις επαφές που είχαν, τότε θα αξίζει τον κόπο να κάνουμε πολλά τεστ».

Στην ερώτηση αν με τους τρέχοντες αριθμούς κρουσμάτων και διασωληνωμένων το εθνικό σύστημα υγείας αντέχει ένα άνοιγμα, η Αθηνά Λινού είπε ότι «ο στόχος μας θα είναι και θα συνεχίσει να είναι η μείωση των κρουσμάτων. Αν έχουμε πολλά κρούσματα, θα έχουμε και πολλούς στις ΜΕΘ. Το καλό με την όλη ιστορία είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των ηλικιωμένων έχει εμβολιαστεί. Αν συνεχίσουμε να έχουμε μεγάλο ρυθμό εμβολιασμών άμεσα θα το ξεπεράσουμε. Αυτό είναι το επείγον αυτή τη στιγμή. Όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια σε ανθρώπους που είναι πιο ευαίσθητοι. Και όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ σε ανθρώπους που κινούνται, λόγω εργασίας» τόνισε καταλήγοντας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS