Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς - Ποιες επιχειρήσεις είναι ανοικτές

Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς - Ποιες επιχειρήσεις είναι ανοικτές

Με απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, από τις 10 μμ έως τις 5 πμ και έως εννέα άτομα από δύο οικογένειες θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Οι ειδικοί τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι η ενδεδειγμένη τακτική είναι να μην πραγματοποιήσουμε επισκέψεις, καθώς τα σπίτια, οι κλειστοί χώροι, αποτελούν σημαντική εστία μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ρεβεγιόν μόνο με διανυκτέρευση

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, ο Στέλιος Πέτσας έβαλε «φρένο» στα σενάρια που διακινούνταν τις τελευταίες ώρες και ήθελαν διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας.

«Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες», σημείωσε.

Ο κ. Πέτσας έκανε επίσης αναφορά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που «χτυπάει» την Ευρώπη αναφέροντας πως «τα σταθερά υψηλά ποσοστά μόλυνσης του ιού υποχρεώνουν τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όχι μόνο να διατηρήσουν, αλλά να ενισχύσουν τους περιορισμούς». Υπογράμμισε επίσης πως χώρες όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ιταλία επεκτείνουν τα μέτρα και επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς για το διάστημα των εορτώ, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Γερμανία, μια χώρα που διαχειρίστηκε πολύ αποτελεσματικά την πανδημία κατά το πρώτο κύμα, ανακοίνωσε χθες αυστηρότερο lockdown. Οι εξελίξεις αυτές κρούουν «μια μεγάλη καμπάνα κινδύνου για όλους μας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Παπαευαγγέλου για τα Χριστούγεννα: 8 λεπτά αρκούν για τη διασπορά του κορονοϊού σε ένα σπίτι με 20 καλεσμένους

Η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας, αναφέρθηκε για τη διασπορά του ιού ενόψει Χριστουγέννων και τους καλεσμένους στα σπίτια λόγω των εορτών.

Αρχικά η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ανέφερε: «Έχουμε πλέον εμφανή μείωση και των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία και ίσως βλέπουμε και κάποια πρώτα σημεία σταθεροποίησης των νέων διασωληνωμένων ασθενών και καθημερινών θανάτων».

Τόνισε ότι είμαστε πλέον κοντά και στο εμβόλιο, προσθέτοντας «ήδη, όπως όλοι γνωρίζετε, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο την προηγούμενη εβδομάδα ενώ μόλις πριν λίγες μέρες δόθηκε το πράσινο φως να ξεκινήσουν στις ΗΠΑ».

«Και στη χώρα μας ελπίζουμε ότι ο εμβολιασμός θα αρχίσει στις αρχές του επόμενου έτους, του 2021» υπογράμμισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Στη συνέχεια η Βάνα Παπαευαγγέλου ζήτησε προσοχή ενόψει των γιορτινών ημερών λέγοντας χαρακτηριστικά: «αρκούν 8 λεπτά για να γίνει διασπορά κορονοϊού σε ένα σπίτι 150 τ.μ. με 20 καλεσμένους, που δεν φορούν μάσκες».
Ανοίγουν από σήμερα τα κέντρα περιποίησης νυχιών - Τι μήνυμα στέλνουμε για μανικιούρ - πεντικιούρ

Σήμερα Τρίτη (15/12) ανοίγουν τα κέντρα περιποίησης νυχιών και το υπουργείο Ανάπτυξης έκανε γνωστό τον τρόπο λειτουργίας τους. Οι πελάτες θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού και να στέλνουν SMS προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Το ωράριο στα κέντρα περιποίησης νυχιών είναι το ίδιο με εκείνο των κομμωτηρίων, δηλαδή μπορούν να λειτουργήσουν (προαιρετικά) από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ απαιτείται και το γραπτό μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 2 ή να φέρουν τη σχετική βεβαίωση κυκλοφορίας.
Click away, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, ΚΤΕΟ

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ήταν η πρώτη ημέρα εφαρμογής του click away για το λιανεμπόριο, ενώ την Δευτέρα το πρωί (14/12) ανέβασαν και πάλι ρολά κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και ΚΤΕΟ.

Ο νέος τρόπος αγορών, έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό τόσο σε καταστηματάρχες και καταναλωτές, όσο και στην κυβέρνηση.

Η προσαρμογή δείχνει δύσκολη. Πολλοί είναι οι καταστηματάρχες που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν και να δημιουργήσουν το μηχανισμό μέσω διαδικτύου προκειμένου να εξυπηρετούν τους καταναλωτές, ενώ πολλά είναι και τα προβλήματα κατά την εφαρμογή του.

Αυστηρή προειδοποίηση σε εκείνους που παραβιάζουν τους κανόνες του «Click away», έστειλε με αφορμή φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι αν δεν τηρούνται τα μέτρα το click away θα σταματήσει.

Τα μέτρα τήρησης αποστάσεων και η αναλογία πληθυσμού ανά τ.μ.:

Κομμωτήρια - κουρεία

  • Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ.
  • Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές 20-27 Δεκεμβρίου.
  • Το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κουρείων δεν θα συνοδεύεται από τις υπηρεσίες περιποίησης νυχιών.

Βιβλιοπωλεία

  • Εως 100 τ.μ. 4 άτομα
  • Ανω των 100 τ.μ. +1 άτομο ανά 15 τ.μ.

ΚΤΕΟ

  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας
  • Γάντια μιας χρήσεως και χρήση αντισηπτικού
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS