Σκληρό lockdown εν αναμονή των κρουσμάτων των εορτών -Πότε θα κριθεί η σταδιακή άρση των μέτρων

Σκληρό lockdown εν αναμονή των κρουσμάτων των εορτών -Πότε θα κριθεί η σταδιακή άρση των μέτρων

Τη διασπορά των κρουσμάτων του κορωνοϊού από τις ημέρες των εορτών αναμένει η κυβέρνηση ώστε να ξεκινήσει τη συζήτηση για την άρση του νέου αυστηρού lockdown που τέθηκε σε ισχύ από τα ξημερώματα της Κυριακής και θα διαρκέσει μία εβδομάδα.


Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ προκειμένου να να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από τη χαλάρωση των γιορτών, καθώς στόχος είναι η επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου. Έτσι, σταμάτησε η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, και δεν θα λειτουργούν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ, ενώ αναστέλλονται οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. Οι δραστηριότητες αυτές θα επανέλθουν στις 11 Ιανουαρίου, με βάση τους κανόνες που ίσχυαν κατά την περίοδο των γιορτών.

Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, ενώ μετά τις 11 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται ξανά η παρουσία πιστών για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα θα αξιολογηθεί στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου και με βάση αυτήν την αξιολόγηση θα ληφθούν αποφάσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Σύστημα Υγείας και κρούσματα κρίνουν την σταδιακή άρση τουlockdown
Σημαντικό παράγοντα στην απόφαση για την άρση του αυστηρού lockdown αποτελεί τόσο η εικόνα των κρουσμάτων όσο και η κατάσταση στο σύστημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 390 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα και 36 θανάτους, οι διασωληνωμένοι ωστόσο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα καθώς ανέρχονται σε 421.

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» έξι περιοχές της Αττικής -Σκέψεις ακόμα και για τοπικά αυστηρά lockdown
Εκτός από την εικόνα στις ΜΕΘ, ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα έξι περιοχών στην Αττική, αφού παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες 15 ημέρες.
Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ πρόκειται για: το Ζεφύρι, τον Ασπρόπυργο (που βρίσκεται ήδη σε lockdown), το Ίλιον, το Κερατσίνι, το Μενίδι και το Περιστέρι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτό που προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς είναι ότι το επιδημιολογικό φορτίο στις συγκεκριμένες περιοχές παραμένει σταθερό και δεν επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα στο τραπέζι των συζητήσεων να έχει ριχτεί πλέον και το ενδεχόμενο για νέα αυστηρά τοπικά lockdown.

Σημειώνεται ότι από τα 390 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες τα 124 βρέθηκαν στην Αττική.

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική έχει ως εξής:
19 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
23 κρούσματα στην ΠΕ ΒόρειουΤομέα Αθηνών
14 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
7 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
37 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
14 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS