Κύκλωμα εκβιαστών: 12 επόπτες υγείας της περιφέρειας Αττικής στους συλληφθέντες -Σαρωτικές αλλαγές από Χαρδαλιά

Κύκλωμα εκβιαστών: 12 επόπτες υγείας της περιφέρειας Αττικής στους συλληφθέντες -Σαρωτικές αλλαγές από Χαρδαλιά

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου, μετά τη σύλληψη συνολικά 12 υπαλλήλων, εποπτών Δημόσιας Υγείας, με αφορμή το κύκλωμα εκβιαστών.

Μετά τις σαρωτικές αλλαγές στη Διεύθυνση Μεταφορών, ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές και στις ελεγκτικές υπηρεσίες, αλλάζοντας -κυριολεκτικά- τα πάντα. Σύμφωνα με πηγές από την Περιφέρεια, στόχος είναι η απόλυτη διαφάνεια και την τροποποίηση των εσωτερικών διαδικασιών, έτσι ώστε να μην αφήνεται κανένα περιθώριο στην εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές θα κινηθούν σε τρεις άξονες:

  • Θεσπίζονται δικλίδες ασφαλείας στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα διαφθοράς.
  • Ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, η οποία αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση από Τμήμα που ήταν μέχρι σήμερα.
  • Αλλάζει ο τρόπος συγκρότησης των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου, καθώς οι εργαζόμενοι που τα συγκροτούν θα ορίζονται πλέον με κλήρωση, τα αποτελέσματα της οποίας θα τους ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή».

Και οι 12 εμπλεκόμενοι τέθηκαν αμέσως σε αργία με υπογραφή Χαρδαλιά, μετά την κοινοποίηση της έρευνας των διωκτικών αρχών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ήταν από την αρχή σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ενημερωνόταν για την πορεία των ερευνών, συμβάλλοντας στην έκβασή τους, αναφέρουν πηγές της Περιφέρειας.

«Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια, που αμαυρώνει το κύρος της Περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» ήταν το μήνυμα Χαρδαλιά, ο οποίος επιβλέπει όλες τις αλλαγές που προωθούνται στην υπηρεσία υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας.

Από τους 12 συλληφθέντες, οι εννέα εργάζονταν στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα και οι τρεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ