Κρήτη: Διασώθηκε ζευγάρι τουριστών -Ανατράπηκε η βάρκα τους, κολύμπησαν για ώρες στην τρικυμία, πέρασαν τη νύχτα σε σπηλιά

Κρήτη: Διασώθηκε ζευγάρι τουριστών -Ανατράπηκε η βάρκα τους, κολύμπησαν για ώρες στην τρικυμία, πέρασαν τη νύχτα σε σπηλιά

Νέα στοιχεία για την περιπέτεια που βίωσαν το σαββατοκύριακο δύο αγνοούμενοι στα νότια παράλια του Ηρακλείου Κρήτης, όταν ανετράπη η βάρκα που είχαν νοικιάσει, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο 45χρονος άνδρας με καταγωγή από την Μεσαρά, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια και εργάζεται ως πιλότος ελικοπτέρου, έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα και τεράστιο ψυχικό σθένος, αφού κατάφερε να κολυμπήσει για ώρες ώστε να φτάσει στη Μονή Κουδουμά και να ζητήσει βοήθεια για την 39χρονη Γερμανίδα σύντροφο του η οποία είχε μείνει πίσω σε μια σπηλιά.

Οι δυο τους το Σάββατο, αφού ανατράπηκε η βάρκα τους μέσα στη θαλασσοταραχή, κατάφεραν κολυμπήσουν, να σκαρφαλώσουν σε βράχια και να παραμείνουν σε μια βραχοσκεπή.

Tην Κυριακή ο 45χρονος άνδρας, δεδομένων των βελτιωμένων καιρικών συνθηκών, κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι τη Μονή Κουδουμά, για να ζητήσει βοήθεια ενώ η 39χρονη έμεινε μόνη στην εν λόγω σπηλιά κοντά στη Μονή. Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμενικό, σκάφη του οποίου μετέβησαν αμέσως στο σημείο για να την παραλάβουν, με την επιχείρηση απεγκλωβισμού της να ολοκληρώνεται επιτυχώς.

Τα πρώτα λόγια του 45χρονου Μεσαρίτη
Η εικόνα ενός εξαντλημένου ανθρώπου που φορούσε μόνο το κάτω μέρος από το εσώρουχό του ξάφνιασε χθες το μεσημέρι τον άνθρωπο που λειτουργεί το κυλικείο που υπάρχει στη Μονή Κουδουμά. «Σας παρακαλώ σεβαστείτε το χώρο και βάλτε ένα ρούχο» φέρεται – σύμφωνα με μαρτυρίες, να είπε ο άνθρωπος αυτός στον ταλαιπωρημένο άνδρα που είχε απέναντί του. «Είμαι ο ένας από τους δύο που έχει εξαφανιστεί με τη βάρκα», απάντησε εκείνος και ζήτησε να δει δύο συγγενείς του που βρίσκονταν στο μοναστήρι, αλλά και ένα μπουκάλι νερό για να ξεδιψάσει.

«Η βάρκα ανατράπηκε χωρίς να το καταλάβουμε», είπε ο διασωθείς στο συγγενικό του πρόσωπο που μίλησε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ. «Η σπηλιά αυτή δεν ήταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο που ανατράπηκε η βάρκα. Κολύμπησαν όμως με τέτοιο τρόπο ώστε τα κύματα να μην τους χτυπούν τα πρόσωπα, να έχουν ορατότητα και ευτυχώς τα κατάφεραν. Δεν ξέρω εάν ο συγγενής μου ήξερε για τη σπηλιά αυτή, δεν το αποκλείω όμως», είπε επίσης ο συγγενής του 45χρονου.

«Αυτό που έγινε δεν εξηγείται με τη λογική. Είχε κάποιες εκδορές στο σώμα, αλλά είναι καλά. Ο καιρός δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο, με τόσο μεγάλο κυματισμό. Ήταν θαύμα», σχολίασε ο άνθρωπος που μίλησε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Φτάνοντας στην παραλία και αφού είπε ποιος είναι, ζήτησε βοήθεια για τη σωτηρία της φίλης του. Ένα σκάφος πέντε μέτρων που ξεκίνησε από τις 3 Εκκλησιές, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αυτό που προσέγγισε- υπό αντίξοες συνθήκες- τη σπηλιά και περισυνέλεξε την 39χρονη από τη Γερμανία.

Και οι δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Οι πληροφορίες του cretapost, αναφέρουν ότι ήταν και οι δύο αφυδατωμένοι, ωστόσο είναι καλά στην υγεία τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS