ΕΛΛΑΔΑ

Τα κρησφύγετα του «Τοξοβόλου»: Πού οδηγούν την ΕΛ.ΑΣ. τα ευρήματα - Ο ρόλος του 25χρονου συνεργού

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής στο νέο κρησφύγετο του «Τοξοβόλου» που εντοπίστηκε στα Σεπόλια, έχουν οδηγήσει σε αρκετά συμπεράσματα, για την εγκληματική δράση της ομάδας του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Τα κλειδιά που βρέθηκαν στα κρησφύγετα σε Αγιο Νικόλαο και Σεπόλια δείχνουν πως οι δράστες έχουν ένα οίκημα ασφάλειας, ένα γκαράζ οπού πιθανότατα υπάρχει αποθηκευμένος οπλισμός, ίσως και χρήματα, και τουλάχιστον ένα ακόμα αυτοκίνητο. Ενδεικτικό είναι πως έχουν βρεθεί συνολικά 15 κλειδιά. Τα 2 άνοιξαν το δώμα στα Σεπόλια.

Τα υπόλοιπα ευρήματα και ο ρόλος του συνεργού
Παράλληλα στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν ακόμα μετά τις έρευνες ένας ασύρματος με συχνότητες της ΕΛΑΣ, πρόκειται για τον δεύτερο, αφού ο πρώτος είχε εντοπιστεί στην κατοχή των συλληφθέντων στην Αγία Παρασκευή. Ψεύτικα γένια ιερέα, προφανώς οι δράστες τα χρησιμοποιούσαν για τις μεταμφιέσεις τους στις ληστείες, αλλά και μηχανισμός απενεργοποίησης immobilizer, για τις κλοπές αυτοκινήτων.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής βρήκαν στο δώμα στην οδό Οιδίποδος στα Σεπόλια και 2 κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα, το ένα από τα δυο κινητά ήταν αναμμένο και φόρτιζε στην πρίζα. Η Αθανασοπούλου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το χρησιμοποιούσε για να επικοινωνεί με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Οι διαδρομές με τα ποδήλατα και οι συναντήσεις της Αθανασοπούλου με την Βαλαβάνη
Τα δύο κρησφύγετα, αυτό στον Αγιο Νικόλαο και αυτό στα Σεπόλια είχαν μεταξύ τους απόσταση 3 χιλιόμετρα. Μάλιστα αυτό στα Σεπόλια είχε ενοικιαστεί έναντι 250 ευρώ 15 μέρες μετά την ενοικίαση του πρώτου κρησφύγετου στον Άγιο Νικόλαο.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δύο γυναίκες χρησιμοποιούσαν ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους, αλλά και με αυτά έκαναν τις συναντήσεις τους προκειμένου να μπορούν να κανονίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του διαχειριστή των σπιτιών
Ο πρωταρχικός στόχος της Αντιτρομοκρατικής είναι πλέον είναι ο συνεργός του Μιχαηλίδη, ο οποίος φέρεται να είναι και ο διαχειριστής των διαμερισμάτων που χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προς το παρόν στα χέρια τους οι Αρχές πρόκειται για έναν 25χρονο, μετρίου αναστήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του τον οπλισμό, αλλά και τα χρήματα της ομάδας.

Γείτονες για Αθανασοπούλου: Κρυβόταν, δεν ήθελε πολλά πολλά
Ενοικος του κτιρίου στα Σεπόλια που μίλησε στον ΣΚΑΪ είπε για την Αθανασοπούλου. «Η κοπέλα έμενε εδώ τους τελευταίους μήνες. Ποτέ δεν προσπάθησε να αποκτήσει σχέσεις με τη γειτονιά. Τις περισσότερες φορές έφευγε από το δώμα σχεδόν τρέχοντας. Τις τελευταίες μέρες ακούσαμε φασαρία από το δώμα χωρίς όμως να ξέρουμε τι έγινε».
«Ούτε το όνομα της δεν είχαμε μάθει… Έφευγε και γυρνούσε πάντοτε βιαστική. Συνήθιζε να φοράει ένα καπέλο και πάντα σήκωνε το κασκόλ το πρόσωπο της. Την είχα δει παλαιότερα που είχε καλό καιρό να κυκλοφορεί με ποδήλατο μαζί με μία φίλη της. Λίγες ημέρες πριν από την σύλληψη της ακούσαμε θόρυβο σαν να έσερναν βαριά αντικείμενα. Δεν είχαμε καταλάβει επισκέψεις» δήλωσε ένας άλλος ένοικος.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δικαιοσύνην μάθετε...

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Η Δέσπω και η Μόσχω: Οι ηρωίδες του Σουλίου

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS