Κως: Το άλλοθι του συντρόφου της 27χρονης Αναστάζια, οι έρευνες και τα λόγια του Μπαγκλαντεσιανού

Κως: Το άλλοθι του συντρόφου της 27χρονης Αναστάζια, οι έρευνες και τα λόγια του Μπαγκλαντεσιανού


Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία στην Κω.

Την ώρα που έρχονται συνεχώς στο «φως» στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας, όπου αναλύονται τα κινητά της 27χρονης που βρέθηκαν χωρίς SIM και του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, η Κως βλέπει τις έρευνες να συνεχίζονται και τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές. Ο σύντροφος της αδικοχαμένης κοπέλας φαίνεται να έχει βγει «εκτός κάδρου» των υπόπτων καθώς παρουσίασε ισχυρό άλλοθι για τη νύχτα που η σύντροφός του έχασε τη ζωή της. Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός και ο Πακιστανός συγκάτοικός του, προβληματίζουν με τις αντιφάσεις τους, αλλά για την ώρα και οι δύο επαναλαμβάνουν πως είναι αθώοι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αστυνομία έδωσε άδεια τόσο στη μητέρα της 27χρονης όσο και στον σύντροφό της να αναχωρήσουν από την Κω, ζητώντας τους όμως να παραμείνουν στη διάθεσή τους όταν τους ζητηθεί. Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο νεαρός που έχει ισχυρό άλλοθι για την ώρα της δολοφονίας της κοπέλας τους έδωσε αρκετές φορές καταθέσεις στην αστυνομία.

Ενδεικτικά ότι ακόμα και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, ο Πολωνός σύντροφός της για περίπου δυο ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις των Αρχών, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσαν διευκρινήσεις σχετικά με τη βραδιά της εξαφάνισης αλλά και τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει καθώς φαίνεται ότι η σχέση τους είχε διαταραχθεί.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον στην Πολωνία, με τη Πρεσβεία της χώρας να στέλνει στο νησί μεταφράστρια για να γνωρίζει εκ πρώτης τι συμβαίνει στην προανακριτική εξέλιξη της διαδικασίας. Ζητούμενο για τις αρχές είναι η απόδοση των ευθυνών για τη δολοφονία της 27χρονης κοπέλας και η συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων σε βάρος υπόπτων μέσα από την εξέταση του κινητού της 27χρονης και των δειγμάτων DNA από τα αντικείμενα που βρέθηκαν με το πτώμα.

Στο επίκεντρο των ερευνών παραμένει ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που συνάντησε την άτυχη κοπέλα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός. Πρόκειται για τον τελευταίο άνθρωπο που συνάντησε την 27χρονη και φέρεται να έχει παραδεχτεί μόνο ότι είχε σεξουαλική επαφή μαζί της.

Μιλώντας στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου τόνισε πως προς το παρόν δεν υπάρχει δράστης ανθρωποκτονίας, καθώς ο 32χρονος κατηγορείται για αρπαγή. «Οι πληροφορίες που έχει η αστυνομία είναι ότι η κοπέλα βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν έχει αντοχές να αντισταθεί σε κάτι που κάποιος του προτείνει, γι’ αυτό και ο εισαγγελέας πρότεινε αυτή τη δίωξη», εξήγησε.

Το νησί της Κω είναι οργισμένο από την αγριότητα του εγκλήματος τόνισε ο αντιδήμαρχος του νησιού, Σταμάτης Καμπουράκης. Όπως είπε ο ίδιος, είχε περάσει από το σημείο εκείνο μία ημέρα πριν τον εντοπισμό της σορού, ωστόσο δεν είχε βρει τίποτα. «Πώς δεν εντοπίστηκε από πιο έμπειρα μάτια; Πέρασα από το σημείο με την ομάδα μου δύο φορές», αναρωτήθηκε.

«Δεν μιλάμε για μία περιοχή ερημική ή που δεν περνάει άνθρωπος. Μιλάμε για ένα επισκέψιμο χώρο, περνάνε δεκάδες τουρίστες κάθε μέρα. Πέρα από εμάς, τις εθελοντικές ομάδες, την αστυνομία και τους εθνοφύλακες που συμμετείχαν στις έρευνες, υπήρχαν και απλοί πολίτες της περιοχής που παρατούσαν τις δουλειές τους και πήγαιναν για έρευνα», πρόσθεσε.

Οι αντιφάσεις του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Μπαγκλαντεσιανός έχει αλλάξει αυτό που είπε στην αρχική του κατάθεση και πλέον υποστηρίζει ότι δεν είχε σεξουαλική επαφή μαζί της. «Συνευρέθηκα σεξουαλικά με την κοπέλα με την θέληση της και μετά την άφησα στο σημείο που μου», φέρεται να είχε δηλώσει στην αρχική κατάθεσή του.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και ο συγκάτοικος του 32χρονου καθώς και εκείνος έχει πέσει σε αντιφάσεις. Κάμερες ασφαλείας από τα γειτονικά σπίτια δείχνουν την κοπέλα να μπαίνει στο ισόγειο σπίτι που έμεναν οι δυο άνδρες. «Δεν ήρθε ποτέ η κοπέλα στο σπίτι, δεν την είδα ποτέ», έλεγε αρχικά ο 32χρονος, για να τα… γυρίσει λίγο αργότερα.

Ο θάνατος της 27χρονης Αναστάζια ήταν μαρτυρικός και προήλθε από ασφυξία, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα που εστάλη στις εισαγγελικές αρχές. Λόγω της προχωρημένης σήψης του πτώματος της άτυχης κοπέλας, ο ιατροδικαστής δεν κατάφερε να εξακριβώσει αν η κοπέλα στραγγαλίστηκε με ανθρώπινο χέρι ή με σχοινί.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για στραγγαλισμό με τα χέρια αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε, ενώ η διαδικασία σχετικά με τον εντοπισμό DNΑ και άλλων ευρημάτων που μπορεί να οδηγήσουν στην ταυτότητα του δράστη ή των δραστών συνεχίζεται. Να σημειωθεί πως ο θάνατος της κοπέλας πρέπει να έγινε τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι κοπέλα βρέθηκε νεκρή μέσα σε σακούλα και σκεπασμένη με κλαδιά μόλις ένα χιλιόμετρο απόσταση από το σπίτι του βασικού ύποπτου: του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, «υπάρχει και Έλληνας στο κάδρο, έχουν ληφθεί ήδη έξι καταθέσεις. Ο σύντροφος λέει αυτά που λέει. Αυτά που είπε εξετάζονται. Πρώτα πρέπει να βρούμε τον πρώτο ένοχο. Αυτόν που της αφαίρεσε τη ζωή».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ