Κορωνοϊός: Πάνω από 2.000 τα κρούσματα σήμερα

Κορωνοϊός: Πάνω από 2.000 τα κρούσματα σήμερα

Ιδιαίτερα υψηλά αναμένεται να είναι και σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερες από 2000 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο.

Η επιδημιολογική εικόνα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στην Αττική, γεγονός που επιβάλλει όχι μόνο την παράταση του lockdown και την εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και εισηγήσεις για αυστηροποίηση των μέτρων.

Στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητήθηκε η επιδημιολογική εικόνα του Λεκανοπεδίου και συζητήθηκαν τα νέα μέτρα που θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, αλλά και να περιοριστεί η ασφυκτική πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των μέτρων που εξετάζονται βρίσκεται η καταχρηστική χρήση του κωδικού 6 στα SMS, η μη τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, ο πλημμελής ή και ανύπαρκτος έλεγχος από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς και οι συχνές διαδημοτικές μετακινήσεις. Επί τάπητος τέθηκε ξανά το θέμα των ελέγχων από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς παρατηρείται η εικόνα ότι οι περισσότεροι από τους πολίτες δεν ελέγχονται από τις Αρχές για τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται η απαγόρευση της διαδημοτικής μετακίνησης με σκοπό τη σωματική άσκηση. Για παράδειγμα, δεν θα μπορεί κάποιος που μένει στο Παγκράτι να στείλει SMS για σωματική άσκηση και να μεταβεί στη Γλυφάδα ή στην Πάρνηθα.

Παράλληλα, οι ειδικοί εξετάζουν την περίπτωση να αρθεί η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 18:00 τα .

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS