Γώγος: Εξετάζουμε το μέτρο με υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους στην Αττική

Γώγος: Εξετάζουμε το μέτρο με υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους στην Αττική

Ενα από τα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού στην Αττική, το οποίο ενδέχεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας «φωτογράφισε» με δηλώσεις του ο Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ανέφερε πως οι ειδικοί εξετάζουν ένα «οριζόντιο» μέτρο, που είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, πρόσθεσε πως ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει «ισχυρή σύσταση» προς τους πολίτες για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου θα υπάρχει συνωστισμός.

«Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων είναι πράγματι στην Αττική και έχουμε διάφορα “όπλα” ώστε να αναχαιτίσουμε τον ιό και να αποφύγουμε ένα γενικευμένο lockdown», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γώγος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των λαϊκών αγορών, αναφέροντας ότι είναι ανοιχτό το σενάριο να αλλάξουν τα όρια που έχουν τεθεί και να ανοίξει ακόμα περισσότερο ο χώρος, έτσι ώστε να περιοριστούν οι επαφές των πολιτών και ο συγχρωτισμός. Εκεί θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους, ενώ ακόμη ανέφερε πως στην λίστα είναι και η διακοπή υπερσυγκεντρώσεων, όπως για παράδειγμα σε συναυλίες. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πάτρας, εξέφρασε και πάλι την ανησυχία του για το γεγονός ότι τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν σε υψηλά ποσοστά, ιδίως στην Αττική.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS