Επιμένει ο κορωνοϊός στην Αττική -«Φορτωμένο» κρούσματα το κέντρο της Αθήνας, συναγερμός σε γηροκομείο στο Περιστέρι

Επιμένει ο κορωνοϊός στην Αττική -«Φορτωμένο» κρούσματα το κέντρο της Αθήνας, συναγερμός σε γηροκομείο στο Περιστέρι

Το κέντρο της Αθήνας συνεχίζει να «βράζει» καθώς και μέσα στο Σαββατοκύριακο κατέγραψε τριψήφια νούμερα κρουσμάτων κορωνοϊού.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 884 νέα κρούσματα, με τα 437 να αφορούν την Αττική. Από αυτά, τα 108 αφορούν το κέντρο της Αθήνας, ενώ ανησυχητική είναι η εικόνα και στην Αττική όπου καταγράφηκαν 103, αλλά και στον Πειραιά (82).

Κορωνοϊός: 326 οι διασωληνωμένοι, στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ στην Αττική

Την ίδια στιγμή η πίεση στις ΜΕΘ παραμένει και ειδικά στην Αττική όπου μέχρι την Παρασκευή νοσηλεύονταν 213 πολίτες σε κλίνες. Γι’ αυτό τον λόγο έγινε και έκτακτη σύσκεψη στο υπ. Υγείας για τα νοσοκομεία της Αττικής όπου έχει αποφασιστεί η ενίσχυση με επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, καθώς και η αξιοποίηση 101 κρεβατιών από ιδιωτικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πηγές του υπ. Υγείας, κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες και πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση λόγω των αυξημένων εισαγωγών στις κλινικές covid των Νοσοκομείων της Αττικής. Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας συμφώνησαν με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και κατέστησαν σαφή τη βούλησή τους να συμβάλλουν στην υλοποίησή του.

Συνολικά οι διασωληνωμένοι σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 326, ενώ χθες άλλοι 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (6.297 θάνατοι συνολικά). Ανάμεσα στους διασωληνωμένους είναι και ένα βρέφος 20 ημερών το οποίο νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Συναγερμός για συρροή κρουσμάτων στο Περιστέρι

Εν τω μεταξύ, μία επιπλέον ανησυχία προκαλεί η είδηση πως σε ένα γηροκομείο στο Περιστέρι εντοπίστηκαν 32 κρούσματα κορωνοϊού. Οι κλειστές δομές, αλλά και οι χώροι εργασίας είναι ένα θέμα που πάντα προβληματίζει τους ειδικούς και χθες έγινε γνωστό πως στον οίκο ευγηρίας «Στοργή» βρέθηκαν 32 θετικά κρούσματα, με τους ασθενείς να έχουν μεταφερθεί ήδη σε νοσοκομεία της Αττικής.

Συνολικά τα μισά κρούσματα σχεδόν (437) αφορούν την Αττική, ενώ σε διψήφιο νούμερο είναι τα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη (57), Αχαϊα (79) και Λάρισα (35).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ