Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία με 802 διασωληνωμένους -Στα ύψη τα κρούσματα στην Αττική

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία με 802 διασωληνωμένους -Στα ύψη τα κρούσματα στην Αττική

Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν οι διασωληνωμένοι κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς για πρώτη φορά ξεπέρασαν τους 800 και ανήλθαν σε 82 συγκεκριμένα, τη στιγμή που καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ για το 2021 σε αριθμό νεκρών με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χθες 93 θανάτους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 4.033 κρούσματα, αριθμός από τους μεγαλύτερους που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας, ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία καταγράφεται πτώση στον δείκτη θετικότητας.

Πέφτει ο δείκτης θετικότητας

Εδώ και έξι ημέρες ο δείκτης θετικότητας δείχνει πτωτικές τάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι στις 6 Απριλίου, με 4.309 κρούσματα, ο δείκτης θετικότητας ήταν στο 5,73% με διενέργεια 75.182 τεστ, ενώ χθες με 4.033 κρούσματα και με διενέργεια πάνω από 76.000 τεστ η θετικότητα έπεσε στο 5,30%. Οι ειδικοί δίνουν πλέον ιδιαίτερη βαρύτητα στον δείκτη θετικότητας, περισσότερο από όσο στον αριθμό των κρουσμάτων. Υπενθυμίζεται ότι το 4% είναι το όριο συναγερμού, κατά το ECDC, για να βάψει μια περιοχή «κόκκινη».

Τι δείχνουν τα λύματα

Οσον αφορά το ιικό φορτίο στα λύματα, αυτό έδειξε αύξηση στην Κρήτη, αλλά και σημαντική αύξηση στην Ξάνθη. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, σταθερό κρίνεται ουσιαστικά το επίπεδο του ιικού φορτίου στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο, ενώ πτώση εμφανίζει η Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αυξητικές τάσεις κυμαίνονται από +50% στα Χανιά μέχρι +196% στην Ξάνθη, ενώ οριακές θεωρούνται οι αυξήσεις του ιικού φορτίου στα λύματα, όπως διαπιστώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη (+20%) και στη Λάρισα (+21%)

Στην Περιφέρεια Αττικής η μείωση του ιικού φορτίου υπολογίζεται στο -33%, ενώ στον Άγιο Νικόλαο σε -37%. Τέλος, παρατηρείται πως το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Πάτρας (+7%), της Θεσσαλονίκης (-5%) και του Βόλου (-7%) παραμένει ουσιαστικά σταθερό.

Στα ύψη τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ χθες, η Αττική εξακολουθεί να καταγράφει σχεδόν τα μισά από τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν χθες. Συνολικά καταγράφηκαν 1.812 κρούσματα, εκ των οποίων τα 559 αφορούν το κέντρο και 287 τον Πειραιά. Πάνω από 200 κρούσματα κατέγραψαν και τα δυτικά προάστια με τον βόρειο τομέα Αθηνών.

Στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εκτοξεύεται σήμερα σε 554, αυξημένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στην Κοζάνη με 112 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ενώ 139 νέα κρούσματα καταγράφονται στη Λάρισα, 95 στην Αχαΐα και 93 στο Ηράκλειο Κρήτης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS