Κορωνοϊός: 37.676 νέα κρούσματα, 65 θάνατοι, 634 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 37.676 νέα κρούσματα, 65 θάνατοι, 634 διασωληνωμένοι

Συνεχίζεται η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα, με τα κρούσματα κορωνοϊού να διατηρούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, σε 37.676 ανέρχονται οι νέες μολύνσεις κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 65 θάνατοι.

Παράλληλα, σε 634 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.


Self-test στα σχολεία


Για επάρκεια αποθέματος σχετικά με τα self test κατά του κορωνοϊού στα φαρμακεία διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, μετά τα «κενά» που παρατηρήθηκαν, ενώ συνεχίζεται η δωρεάν διανομή τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα όπως τονίζεται, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από 6 εκατ τέστ σε 1.287.000 δικαιούχους, δηλαδή 3 στους 4 δικαιούχους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν πάρει τα τέστ που τους αναλογούν.

Κατά τις ίδιες πηγές, λόγω της υψηλής ζήτησης σημειώθηκαν κενά σε φαρμακεία και έως αργά το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαμακαποθήκες αλλά και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.

Τα φαρμακεία σήμερα τρίτη ημέρα διάθεσης των τεστ στους δικαιούχους παραμένουν ανοιχτά έως τις 5-6μμ και συνεχίζουν τη δωρεάν διανομή σε όσους πολίτες δεν έχουν λάβει, τονίζεται ακόμη, ενώ εκτιμάται ότι σήμερα θα μπορέσουν να διατεθούν πάνω από 1 εκ τεστ.

Σε κάθε περίπτωση, από το Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ