Κορωνοϊός: 33.259 νέα κρούσματα τον Νοέμβριο, υπερδιπλασιάστηκαν οι ασθενείς σε ΜΕΘ

Κορωνοϊός: 33.259 νέα κρούσματα τον Νοέμβριο, υπερδιπλασιάστηκαν οι ασθενείς σε ΜΕΘ

Εκτός κάθε ελέγχου παραμένει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα, με τον Νοέμβριο να αποδεικνύεται ο χειρότερος μέχρι στιγμής μήνας από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, τον περασμένο Μάρτιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, 14 Νοεμβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 2.835 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 72.510. Παράλληλα, οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 38 και πλέον ανέρχονται σε συνολικά 1.035, ενώ 366 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα στις Μονάδες Εντατικές Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στις 31 Οκτωβρίου, δηλαδή ακριβώς πριν από 15 ημέρες, οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν οι εξής: 2.056 νέα κρούσματα και συνολικά 39.251 μολύνσεις, έξι νέοι θάνατοι και συνολικά 626 νεκροί, και 135 διασωληνωμένοι.

Έτσι, μέσα σε μόλις μισό μήνα, και παρά το γενικευμένο lockdown, το οποίο επιβλήθηκε το προηγούμενο Σάββατο και αυστηροποιήθηκε από την Παρασκευή κατά τις νυχτερινές ημέρες, καταγράφηκαν:

  • 259 νέα κρούσματα
  • 409 νέοι θάνατοι
  • 231 περισσότεροι διασωληνωμένοι

Αριθμοί, οι οποίοι αν μη τι άλλο προκαλούν φόβο, ιδίως αναλογιζόμενοι ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) βρίσκεται στο απόλυτο όριό του και ότι η καμπύλη εξάπλωσης του ιου ενδέχεται να μην έχει φθάσει ακόμη στο υψηλότερο σημείο. 

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας παραμένουν σταθερά περισσότερες από τις εξαγωγές, με αποτέλεσμα οι υγειονομικές εφεδρείες να βρίσκονται στο κόκκινο.

Δεν αποκλείεται άλλωστε, και το σενάριο της κατάρρευσης του Ε.Σ.Υ. σε περίπτωση διατήρησης των αυτών των υψηλών ρυθμών εξάπλωσης της πανδημίας.

Πάντως, επιστήμονες και κυβέρνηση ευελπιστούν ότι από την προσεχή εβδομάδα θα υπάρξει  κάμψη του αριθμού των νέων κρουσμάτων, ως απόρροια των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί.

Και πάλι, όμως, αυτή η κάμψη θα χρειαστεί ορισμένες ημέρες, προκειμένου να αποτυπωθεί και στα κρίσιμα μεγέθη της πανδημίας, δηλαδή τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις κατειλημμένες ΜΕΘ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ