Κορωνοϊός: Στην Αττική ένα στα τρία νέα κρούσματα τα Χριστούγεννα -103 μολύνσεις στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Στην Αττική ένα στα τρία νέα κρούσματα τα Χριστούγεννα -103 μολύνσεις στη Θεσσαλονίκη

Μειωμένος είναι ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ανήμερα τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, η επιδημιολογική εικόνα στην Αττική δείχνει να «εκτονώνεται» με πιο βραδείς ρυθμούς.

Είναι ενδεικτικό πως σε σύνολο 617 κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, 216 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ 103 είναι οι νέες διαγνώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη καταγράφονται δηλαδή περισσότερα από τα μισά κρούσματα, από το σύνολο των διαγνώσεων σε όλη την Ελλάδα. Την Πέμπτη, η πρωτεύουσα κατέγραψε 261 νέα κρούσματα κορωνοϊού και η Θεσσαλονίκη 212, σε σύνολο 912 περιστατικών σε όλη τη χώρα.

Στη Δυτική Αττική, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει αυξημένος, με 39 νέες μολύνσεις, ενώ και η δεύτερη περιφέρεια όπου εφαρμόστηκαν αυστηρότερα μέτρα την τελευταία εβδομάδα, η Κοζάνη, καταγράφει 31 νέους ασθενείς Covid-19.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην πλειονότητα των Περιφερειών της χώρας περιορίζεται το τελευταίο 24ωρο σε μονοψήφιους αριθμούς, με 6 διαγνώσεις να παραμένουν υπό διερεύνηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ