Κορωνοϊός: Αγωνία με τη 13χρονη που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο «Παίδων» -Δίνει μάχη για τη ζωή της

Κορωνοϊός: Αγωνία με τη 13χρονη που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο «Παίδων» -Δίνει μάχη για τη ζωή της

Στο Νοσοκομείο Παίδων νοσηλεύεται διασωληνωμένη, από χθες το βράδυ, η 13χρονη από την Κέρκυρα που δίνει σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό.

Η κατάσταση του άτυχου κοριτσιού παραμένει κρίσιμη, αφού οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο.

Διακομίσθηκε στο Παίδων η 13χρονη το βράδυ της Τρίτης

Το νεαρό κορίτσι νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, ωστόσο η κατάστασή του επιδεινώθηκε και άμεσα έγινε αεροδιακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Εκεί, χρειάστηκε να διασωληνωθεί, όμως εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας της επισπεύθηκε η μεταφορά του κοριτσιού στο Νοσοκομείο Παίδων, στην Αθήνα

Το βράδυ της Τρίτης, 28/12, το ασθενοφόρο έφτασε στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου βρίσκεται μέχρι και αυτή τη στιγμή, σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας epiruspost.gr, η 13χρονη δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ αντιμετώπιζε και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Αυξάνονται τα κρούσματα στα παιδιά

Πρόσφατα, o καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ και διευθυντής της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου, Εμμανουήλ Ροηλίδης ανέφερε ότι σε αντίθεση με το πρώτο και το δεύτερο κύμα της πανδημίας, τα κρούσματα στα παιδιά αυξάνονται, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να συστήνουν με έμφαση τον εμβολιασμό τους, ενόψει και της επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον.

«Από την καθημερινή εμπειρία μας στα νοσοκομεία και πιο συγκεκριμένα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων που έχει μετατραπεί σε Μονάδα Παιδιατρικού Covid-19, προκύπτει ότι τα παιδιά μολύνονται και μπορεί να νοσήσουν βαριά αν και σπανιότερα. Υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών, προσφάτως ένα νεογνό, στα οποία απαιτείται διασωλήνωση. Έχουν μπει και μεγαλύτερα παιδιά, άνω των 5 ετών και έφηβοι στις ΜΕΘ. Άρα, είναι πολλαπλοί οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να προστατευτούν τα παιδιά και ένας από αυτούς είναι ότι μεταδίδουν τον ιό και παίζουν –σε αντίθεση με το παρελθόν- σημαντικό ρόλο στη διασπορά του στην οικογένεια και την κοινότητα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS